BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verzorgingsplaats Haerst bij Zwolle-Noord gaat op de schop

Zwolle – Verzorgingsplaats De Haerst aan de A28 bij Zwolle gaat op de schop. De parkeerplaats achter het Shell tankstation moet veiliger. Daarom wordt er een scheiding aangebracht tussen het vracht- en personenautoverkeer. Er is inmiddels een vergunningsaanvraag ingediend om de aanpassing door te voeren.

In het nieuwe ontwerp worden de parkeerplaatsen van de vrachtwagens en de personenauto’s gescheiden. Een extra weg op de verzorgingsplaats zorgt voor de ontsluiting van die nieuwe parkeerplekken. Om de nieuwe plekken aantrekkelijk te maken is in de vergunningsaanvraag een compleet groenplan uitgetekend. Wel is het voor de herinrichting noodzakelijk om een aantal bomen te verwijderen. Omdat er roekennesten gevonden zijn in deze bomen worden deze nesten verplaatst.

De verzorgingsplaats Haerst kwam samen met de aanleg van de A28 in 1970 gereed. De A28 is ter plekke aangelegd over een gedempt kanaal. De oude rijksweg die parallel loopt aan de A28 is om de verzorgingsplaats heen gebogen. Sinds de opening is er weinig aan de situatie veranderd, behalve verbreding van de A28 in 2011 naar 2 maal 3 rijstroken. Bij de verzorgingsplaats ligt een viaduct over de A28 waarover de Haersterbroekweg voor lokaal verkeer loopt. De verzorgingsplaats kent een Shell tankstation en 13 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en is omzoomd met een smalle strook bebossing.

Gerelateerde artikelen

Back to top button