Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Rover vraagt provincie Overijssel om beter openbaar vervoer

Zwolle – Bussen overal in Zwolle voorrang geven bij kruispunten, nieuwe stations in Staphorst, Zwolle-Zuid en Deventer Platvoet en fietskluizen bij alle stations waar geen bewaakte stalling is. Onder meer hiervoor pleit Reizigersvereniging Rover in een brief aan provincie Overijssel. Rover roept reizigers op om in actie te komen en een reizigersbrief aan de provincie te ondertekenen.

Het openbaar vervoer in de regio wordt voor een groot deel bepaald door de Provinciale Staten. Nu de provinciale verkiezingen achter de rug zijn, wil Rover daarom dringend aandacht vragen voor hoognodige verbeteringen in het OV. Want met de bouw van duizenden nieuwe woningen neemt het verkeer alleen maar toe. Tegelijk is er op het openbaar vervoer fors bezuinigd. De bereikbaarheid van scholen, ziekenhuizen en werk staat onder druk, waarschuwt Rover.

Rover pleit voor een aantal concrete verbeteringen. Zo moeten niet alleen frequenties van bussen en treinen worden verhoogd, maar zijn ook nieuwe verbindingen wenselijk. Er zouden vanuit Zwolle rechtstreekse internationale treinen moeten gaan rijden naar Osnabrück en Dortmund en alle stations in de provincie zouden in het weekend een nachttrein moeten krijgen. Daarnaast zou de provincie moeten investeren in onder meer busbanen en goede fietsroutes naar stations.

De prijzen van het openbaar vervoer mogen bovendien niet verder stijgen, vindt Rover. Rover vraagt de provincie om bij het Rijk te lobbyen voor verlaging van het BTW-tarief op OV-kaartjes.

De consumenten organisatie voor OV is van plan nog een brief te sturen aan de provincie om namens de reizigers te pleiten voor goedkopere OV-tickets en beter openbaar vervoer. Rover roept reizigers in Overijssel op ook in actie te komen en deze reizigersbrief aan de provinciale statenleden te ondertekenen via www.rover.nl/provincialestaten

Gerelateerde artikelen

Back to top button