112 nieuwsAssendorpNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

Verwarde Emmenaar opgepakt voor bommelding in trein naar Zwolle

Emmen / Zwolle – Vrijdagochtend is een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor een bommelding afgelopen zondag in de trein van Emmen naar Zwolle. De Emmenaar is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Mogelijk een verward persoon

Uit het verhoor, maar ook uit het politieonderzoek dat deze hele week is gedaan, is gebleken dat het om een persoon met mogelijk verward gedrag gaat. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst. De man is inmiddels hulpverlening aangeboden.

Verdachte zat zondag niet meer in de trein

Zondagmiddag werden aanvankelijk twee mannen aangehouden na een melding vanuit de trein van Emmen naar Zwolle. De trein werd ruim voor het station van Zwolle stilgezet, waarop alle passagiers één voor één door het arrestatieteam uit de trein werden gehaald.

Uit voorzorg werd ook het station in Zwolle ontruimd. De trein werd vervolgens uitvoerig geïnspecteerd. Hierbij werd niets aangetroffen. Beide aangehouden en op het politiebureau ingesloten mannen bleken niets met de dreiging te maken te hebben.

De vandaag aangehouden Emmenaar zat zondag niet meer in de trein toen de politie de trein binnenviel.

De door het arrestatieteam leeggehaalde trein aan de oostzijde van het station.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button