KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Versterken groen en recreatie in Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle presenteert haar nieuwe plannen voor groen en recreatie. Die hebben als doel om het groen te behouden en te versterken. En om te zoeken naar grote, toegankelijke groene gebieden waar Zwollenaren kunnen ontspannen en recreëren. Meer groen houdt de leefbaarheid en biodiversiteit in de groeiende stad op peil en helpt de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.

Wethouder Monique Schuttenbeld, wethouder Groen en Recreatie, licht toe: “Met ons vernieuwde groen- en recreatiebeleid zorgen we ervoor dat Zwolle haar groene karakter, leefkwaliteit en biodiversiteit behoudt als de stad groeit. Ook maken we daarmee onze stad beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals langdurige droogte, hitte en hevige buien. Het is een belangrijke investering in een gezonde en aantrekkelijke toekomst van onze stad en inwoners.”

Met en voor de stad

Belangenorganisaties en ondernemers in Zwolle zijn actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het plan. Het plan ligt van 18 juni tot en met 30 juli ter inzage voor inwoners, ondernemers en belangstellenden in het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) en Stadskantoor (Lübeckplein 2). Daarna worden reacties verzameld en wordt het plan voor goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van Zwolle. De plannen zijn online te vinden op www.zwolle.nl/groengroeitmee. Tijdens een inloopbijeenkomst kunnen inwoners over de plannen in gesprek gaan met de medewerkers van de gemeente. Dat is mogelijk op dinsdag 25 juni van 16.00 tot 18.45 uur in het Stadskantoor, Lübeckplein 2.

Meegroeien

De plannen omvatten tien doelen, waaronder het versterken van groen, het waarborgen van toegankelijk groen dichtbij huis en het ontwikkelen van grote groene gebieden voor mens en dier. Extra groen helpt bij klimaatverandering, vergroot de biodiversiteit en biedt ruimte voor ontspanning en ontmoeting. Daarom stellen B en W voor om bij ontwikkelingen in Zwolle op stadsniveau te streven naar een toevoeging van 75m2 groen per nieuwe woning.

Uitvoering

Voor de uitvoering van het plan is is er ruimte gemaakt in de natuurinvesteringsagenda (NIA) van Zwolle. Na verwerking van de zienswijzen zullen B en W het definitieve beleidsplan vaststellen en een uitvoeringsprogramma voor het komende jaar voorleggen aan de gemeenteraad.

Meer weten? Kijk op www.zwolle.nl/groengroeitmee.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren