EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Versnelling sociale woningbouw aan Reggelaan en Hobbemastraat

Zwolle – Opnieuw worden op twee locaties in versneld tempo sociale huurwoningen gebouwd; aan de Reggelaan in Aalanden en de Hobbemastraat in Diezerpoort is bij elkaar ruimte voor een 40-tal nieuwe, betaalbare woningen.

Hiermee wordt weer een stap gezet in de uitvoering van de overeenkomst tussen de gemeente en woningcorporatie deltaWonen om de komende jaren in Zwolle versneld circa 300 sociale huurwoningen te bouwen. Er zijn 14 locaties geselecteerd die daarvoor in aanmerking komen.

Aan de Reggelaan 105-107 worden 18 levensloopbestendige sociale huurwoningen gebouwd. De bestaande bebouwing (het gebouw van een voormalige school) wordt gesloopt. Aan de Hobbemastraat 6 is ruimte voor 22 sociale huurwoningen (appartementen) in het bestaande voormalige schoolgebouw/gemeenschapshuis.

reggelaan
Voormalige school aan de Reggelaan

 

Druk op huurmarkt

De herontwikkeling van deze locaties naar sociale woningbouw is belangrijk om te voorzien in de Zwolse woningbehoefte. De druk op de sociale huurmarkt is groot. Er zijn wachtlijsten van 4,5 jaar. Daarom werkt de gemeente samen met de corporaties aan de versnellingsactie sociale huurwoningen.

Het college van burgemeester en wethouders is bereid voor beide locaties mee te werken aan de benodigde planologische procedures.

Gerelateerde artikelen

Back to top button