Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Verslag: Gemeenteraad in debat over informatieplicht

Zwolle – Dinsdagavond 12 april was de gemeenteraad van Zwolle bijeen om te debatteren over het schenden van de infomatieplicht door het college van burgemeester en wethouders. De VVD vroeg het debat aan en meldde dat het zeer ontevreden is over de werkwijze van wethouder Monique Schuttenbeld rondom de informatieverstrekking van de stukken over de nieuwe ontwikkelaar van de te bouwen eventlocatie aan de Voorsterpoort.

Volgens de partij is er niet gemeld dat de geheime stukken ter inzage lage bij de griffie en had zij zo een achterstand bij het bepalen van haar mening. Het belangrijkste vindt de partij echter dat zij niet meer kan vertrouwen op de informatie van het college door deze gebeurtenis.

Wethouder Monique Schuttenbeld maakte haar excuses en beloofde de volgende keer scherper op te letten. Volgens haar is het een complex proces en was het voor haar ook niet helemaal duidelijk waar deze informatie zich bevond. Zij zegde toe om bijtijds te blijven informeren en schriftelijk terug te komen op het proces.

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en te volgen op maandagavonden vanaf 19.30 uur op de publieke tribune in het gemeentehuis of via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Dit is ook later terug te kijken. Tevens zijn hierde agenda en de stukken in te zien. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl. Let wel op de indientermijn. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button