Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verrassende symbolen en iconen op Open Monumentendag

Zwolle – Op zaterdag 10 september doet Zwolle weer mee aan de landelijke Open Monumentendag. Aan het landelijke thema iconen en symbolen wordt een verrassende invulling gegeven met een uitgebreid, divers en kleurrijk programma.

Gratis te bezoeken

Natuurlijk is het op deze dag mogelijk om opengestelde monumenten gratis te bezoeken. Er zijn kooroptredens en natuurlijk is er veel te ontdekken over de vele historische iconen van de stad, zoals de Peperbus, de Sassenpoort en de Grote Kerk. De informatiestand op het Grote Kerkplein valt vanaf dit jaar extra op door een bijzonder ontwerp van studenten van het CIBAB. Daar is ook het Monumentenmagazine verkrijgbaar met prachtige verhalen over het thema iconen en symbolen.

Van Herman tot brood

De organisatie van het programma van de dag is in handen van Peter Vader Producties. In samenwerking met vele Zwollenaren wordt Open Monumentendag een fantastische belevenis. Met de grootste eendaagse tentoonstelling van Nederland (!) over het Zwolse icoon Heb je een gekke foto, een rock & roll afbeelding of een andere unieke tekening, brief, foto of afbeeldingen van Herman Brood of van jou en Herman Brood? Mail of bel Peter Vader (info@petervader.nl, 06-53648552) of Carl Borst (cd.borst@zwolle.nl, 038-4982466) en help mee om samen een expositie in het voormalig Provinciehuis in te richten. Je bijdrage wordt gefotografeerd of gescand en deze foto of scan wordt samen met andere bijdragen onderdeel van de expositie Jouw Brood!

Programma

Wil je op de hoogte blijven over nieuwtjes, het programma en het Monumentenmagazine, like dan de facebookpagina: www.facebook.com/omdzwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button