Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Vernieuwend cultuuronderwijs te zien bij Odeon

Woensdagmiddag was er in Theater Odeon een markt van cultuuraanbieders. Organisaties die cultuureducatie aanbieden voor scholen lieten hun lespakketten op de markt zien. En daar waren heel wat vernieuwende programma’s bij. Leerlingen hoeven tegenwoordig niet meer in een museum rond te kijken maar ontdekken bijvoorbeeld de historie op straat.

Zo was het Historisch Centrum Overijssel aanwezig met hun lesprogramma ‘Bouwen aan de Diezerstraat’. Bij dit programma onderzoeken leerlingen de geschiedenis van een pand in de straat en doen verslag op een speciale poster. Daarna gaan ze met een speurtocht in de straat verder op zoek.

De informatiemarkt was onderdeel van een congres voor aanbieders van cultuureducatie en mensen uit het onderwijs, waarbij het  centrale thema ‘ontwikkeling’ was.

“Hoe kunnen onderwijs en cultuuraanbieders beter leren aansluiten op het nieuwe denken én doen van nu en in de toekomst?”

Minister Jet Bussemaker was bij de opening van Expeditie Cultuureducatie aanwezig. Het congres werd georganiseerd door de  Stadkamer en Rijnbrink Groep Expeditie Cultuureducatie.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button