Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Video – PEC Zwolle sluit winterstop af met klinkende zege

Zwolle – Vrijdagmiddag heeft PEC Zwolle de winterstop afgesloten met een riante overwinning. Het Duitse Sportfreunde Lotte, actief in de derde Bundesliga, werd in het MAC3PARK stadion met 5-1 aan de kant gezet. Kingsley Ehizibue had met drie assists en een treffer een groot aandeel in de winstpartij.

Het scorebord moest de eerste minuut nog aantikken of het was al raak. Ehizibue stoomde op over de rechterflank, gaf strak voor waarna testspeler Chris Reher ongelukkig in eigen doel schoot. Twee minuten later kon Youness Mokhtar op aangeven van Bram van Polen de 2-0 maken, maar de aanvaller schoot over. Toch liet de 2-0 niet lang op zich wachten. Terell Ondaan rondde af na voorbereidend werk van Ehizibue. De rechtsback gaf ook de assist op Mustafa Saymak, die via een Duitser na een half uur de 3-0 liet aantekenen. Ehizibue kon zijn eerste helft bekronen met een treffer, maar stuitte acht minuten voor rust op de benen van keeper Yannick Zummack.

Scoren deed Ehizibue wel direct na rust, waadoor de stand op 4-0 kwam. Hierna schakelde PEC Zwolle een tandje terug en bovendien voerde John van ’t Schip de nodige wissels door. Na een uur spelen maakte Nicolás Freire zijn rentree, die samen met testspeler Ruben Ligeon en Erik Bakker binnen de lijnen kwam. Ook waren er speelminuten voor Wouter Marinus, Stef Nijland, Piotr Parzyszek en later nog voor Rogier Benschop. Tussendoor redde Kevin Freiberger de eer voor de bezoekers. Vanaf rechts plaatste de spits de bal over keeper Diederik Boer, waarna deze via de binnenkant van de paal fraai in het doel verdween. Ligeon had het laatste woord en kon na geblunder van de doelman van SF Lotte zijn handtekening zetten onder de 5-1.

Volgende week zaterdag, 20 januari hervat PEC Zwolle de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De aftrap is dan om 19.45 uur.

PEC Zwolle – Sportfreunde Lotte: 5-1 (3-0).