Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Vermeltfoort sprint naar winst in Ster van Zwolle

Verslag door Giuseppe Rigano

Zwolle – Coen Vermeltfoort heeft de 59ste Ster van Zwolle gewonnen. Na een spannende wedstrijd was de 30-jarige Vlijmenaar van Alecto Cycling Team de snelste in de massaprint. Raymond Kreder (Mooi-Jong HSK Trias) en André Looij (Mooi-Jong HSK Trias) mochten mee het podium op.

De Ster van Zwolle is de traditionele opener van het Nederlandse wielerseizoen. Er stonden vandaag 22 ploegen uit Nederland en België aan de start. Onder hen de Hanzerenners uit Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer gaf om twaalf uur ’s middags het startschot. Hoewel er gezien het mooie lenteweer geen zware koers voorspeld werd, kregen de toeschouwers toch een spannende wedstrijd te zien.

© Giuseppe Rigano

Vlak voor de beklimming van de Lemelerberg ontstond er een kopgroep van twaalf renners, die lange tijd het beeld van de wedstrijd bepaalde. De maximale voorsprong van de koplopers bedroeg zo’n vier minuten. Toen het peloton in de slotfase snel dichterbij kwam, reed Beau Duvigneau (Vlasman) weg uit de kopgroep. De resterende koplopers werden in volle finale ingerekend, waarna het secondewerk werd voor de eenzame koploper.

In de laatste kilometer werd de dappere Duvigneau, die wel de prijs voor de strijdlust won, teruggepakt door het peloton. Toen was de weg vrij voor een massasprint. Oud-profrenner Vermeltfoort, die vooraf al tot de favorieten gerekend werd, ging vroeg aan en won de sprint met een fietslengte voorsprong voor Kreder en Looij. Met Martijn Knol (De Kannibaal) en Heini Koornberg (Hanzerenners) kwamen er twee Zwollenaren aan de finish.

© Giuseppe Rigano

Gerelateerde artikelen

Back to top button