BouwNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieStadshagenVerkeerVoorpagina

Verkeersveiligheid wkc Stadshagen blijft gewaarborgd

Zwolle – Er gebeuren objectief weinig ongevallen bij het winkelcentrum Stadshagen en dat blijft zo na en tijdens de nieuwbouw. Dat zeggen wethouders William Dogger en Monique Schuttenbeld naar aanleiding van artikel 45 vragen van de VVD.

Het aantal ongevallen is relatief laag bij de ingang parkeergarage Belvederelaan en kruising fietsoversteek Twistvlietpad – Oude Wetering – Belvederelaan. Daar zijn de afgelopen twee jaar respectievelijk 4 en 5 ongevallen gebeurd. Dit is tussen auto’s onderling en tussen auto en fiets. Natuurlijk vindt de gemeente ieder ongeval er één te veel, maar deze cijfers werken verder niet verontrustend.

Veiligheid bij uitbreiding

Binnenkort start de uitbreiding van het winkelcentrum. Daarbij is een omgevingsmanager aangesteld, die de bereikbaarheid en veiligheid tijdens de bouw in de gaten houdt. De verkeerssituatie mag niet verslechteren. Daarvoor werkt de omgevingsmanager samen met winkeliers, omwonenden, ontwikkelaar en de gemeente.

De huidige toegang tot de bestaande parkeergarage vormt het uitgangspunt voor de nieuwe parkeergarage. De route naar de ingang van de garage wordt zo verkeersveilig mogelijk ingericht als onderdeel van het nieuwe ontwerp openbare ruimte tussen het bestaande winkelcentrum en de uitbreiding.

De verkeerssituatie op het punt bij de fietsoversteek, maar ook op andere punten rondom het winkelcentrum monitort men continue, gelet op de aanstaande uitbreiding van het winkelcentrum. Met behulp van de gegevens is en wordt onderzocht of bijvoorbeeld de huidige inrichting van de wegen aansluit bij de daadwerkelijke verkeersstromen na uitbreiding van het winkelcentrum.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button