KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkeer

Verkeersveiligheid in geding op Bisschop Willebrandlaan en Komijnepad

Politiek stelt vragen

Zwolle – Er is sprake van geluidsoverlast en onveilige verkeersituaties aan de Bisschop Willebrandlaan en de kruising Tesjeslaan-Komijnepad in Westenholte. Dat blijkt uit meldingen die de gemeenteraad ontving van inwoners.

PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, Swollwacht en SP dienden hierom vragen in bij het college van burgemeester en wethouders van Zwolle. Ze willen graag meer duidelijkheid over de situatie en willen weten wat de gemeente er aan wil doen.

Wat is het beeld dat het college heeft van de situatie en is het college bereid zich hierover te informeren, vragen de partijen. En is er al contact geweest met de 25 bezorgde inwoners. Is het mogelijk om binnen korte termijn handhavend op te treden? En kijkt de gemeente naar de suggesties van de inwoners voor bijvoorbeeld flitspalen en verkeersdrempels? Zijn er nog andere oplossingen, vragen zij zich af?

De fracties willen ook weten of de gemeente herkent dat er meldingen zijn gedaan en of de toezegging van de wethouder om voorrangsborden te plaatsen gestand is gedaan. Ze kloppen ook aan bij het college met de vraag of er ook nog andere stappen mogelijk zouden zijn om tot oplossingen te komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button