112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeerstoezicht Pasen: Bonnenregen in Oost-Nederland

Zwolle – Het team verkeer Oost Nederland (Overijssel en Gelderland) heeft van zaterdag t/m maandag extra verkeerstoezicht gehouden met als doel zichtbaar aanwezig te zijn en repressief op te treden waar nodig om de verkeersveiligheid te vergroten.

De politie hield zowel op de provinciale wegen, op de autosnelwegen en op de toeristische wegen toezicht. Deze laatst genoemde zijn populair bij de fietsers en motorrijders. Een combinatie van deze verkeersdeelnemers en het grote snelheidsverschil onderling leidt vaak tot klachten en gevaarlijke situaties volgens de politie. “Helaas zagen wij in sommige gebieden met name op zaterdag dat niet iedereen zich aan de regels hield,” aldus de politie. Op deze dag werden dan ook de meeste boetes uitgeschreven, met name voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Het beeld dat de politie tijdens Pasen kregen was positief te noemen. Het was rustig op de weg en bijna iedereen hield zich keurig aan de regels.

Een klein aantal weggebruikers kon afgelopen dagen kennelijk toch de verleiding niet weerstaan. Enkele voorbeelden hiervan:
– Enter (Twente); motorrijder gemeten met 163 ipv 60 km/u
– Kring van Dorth (Gelderland); motorrijder gemeten met 149 km/u ipv 60
– Zwolle a28; automobilist gemeten met 190 km/u ipv 100.
Deze bestuurders hebben direct het rijbewijs in moeten leveren.

In totaal werd er 188 keer bekeurd voor snelheid. Het merendeel hiervan reed meer dan 30 km/u te hard. 40 bestuurders hiervan reden 50 of meer te hard en moesten hun rijbewijs inleveren.
5 bestuurders gingen op de bon vanwege rijden zonder rijbewijs.

Er werden tot slot 35 boetes opgemaakt voor verschillende overtredingen zoals negeren doorgetrokken streep, maken van een wheelie, negeren stopteken en negeren gesloten verklaring.

Meer bekijken
ūüí¨ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close