Nieuws uit Zwolle

Verkeersmaatregelen vanwege de Omloop van de IJsseldelta

Zwolle – Zaterdag 20 mei a.s. vindt het wielerevenement “Omloop van de IJsseldelta” plaats. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen zijn op 20 mei tussen 13.00 en 18.00 uur van kracht en hebben betrekking op de Ceintuurbaan ter hoogte van Isala.

De verkeersmaatregelen gelden voor automobilisten en staan aangegeven op verkeersborden.

N35 – Oldeneelallee

Verkeer op de N35 vanuit Wijthmen, Dalfsen, Heino en Raalte richting de A28 wordt tussen 13.00 en 18.00 uur omgeleid via de Oldeneelallee – IJsselallee. Op de Oldeneelallee wordt voor verkeer uit beide rijrichtingen met bestemming Isala Ziekenhuis een omleidingsroute aangegeven.

Isala blijft bereikbaar

Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de N35 wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg.

Route wielerploeg

De wielerploeg, bestaande uit allemaal dames, verzamelen zich om 11.00 uur op het Grote Kerkplein vanwaar ze om 12.00 uur gezamenlijk naar de officiële startplek rijden.
De wielerploeg rijdt via Praubstraat – Blijmarkt – Luttekestraat – Eekwal – Kamperpoortenbrug – Pannekoekendijk – Katerdijk – Blaloweg naar de Hasselterweg.

Op de Hasselterweg vindt, ter hoogte van de Blaloweg, de officiële start plaats. De ploeg gaat via de N331 verder over regionale wegen om uiteindelijk weer terug te komen in Zwolle via de Spoolderbergweg. Vandaaruit gaat de ploeg via de IJsselallee – Oldeneelallee naar de finish-locatie. De gehele tijd wordt de wielerploeg begeleid. Op de route ondervindt het verkeer een kort moment van oponthoud.

Finish

De finish is aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg, recht voor ziekenhuis Isala.
De verwachte aankomsttijd is tussen 15.30 en 16.00 uur. Op het moment dat de wielrenners de finish bereiken, wordt het verkeer in de omgeving voor korte duur opgehouden. Op de kruisingen met Ceintuurbaan zijn verkeersregelaars aanwezig.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button