Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Verkeersmaatregelen tijdens wielerevenement ‘Omloop van de IJsseldelta’

Zwolle – De derde editie van het wielerevenement ‘Omloop van de IJsseldelta’ vindt plaats op zaterdag 16 april aanstaande. Om het evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen zijn tussen 13.00 en 18.00 uur van kracht en hebben betrekking op de Ceintuurbaan ter hoogte van het ziekenhuis Isala, gevestigd aan de oostelijke stadsring.

De verkeersmaatregelen zijn gedurende het wielerevenement ‘Omloop van de IJsseldelta’ voor automobilisten aangegeven door middel van verkeersborden.

Neutrale start

In tegenstelling tot 2015 is er dit jaar één wielerpeloton, bestaande uit allemaal professionele wielervrouwen. Zij verzamelen zich om 11.00 uur en starten om 12.00 uur vanaf het Grote Kerkplein. Het betreft een neutrale start. Het peloton rijdt via de Praubstraat – Blijmarkt – Luttekestraat – Nieuwe Havenbrug – Emmawijk – Willemskade – Rieteweg – Blaloweg naar de Hasselterweg.

Officiële start

Ter hoogte van de Blaloweg vindt de officiële start plaats op de Hasselterweg. Het peloton gaat via de N331 verder over regionale wegen om uiteindelijk weer terug te komen in Zwolle via de Spoolderbergweg. Vandaaruit gaat de ploeg via de IJsselallee – Oldeneelallee naar de finishlocatie. Door de gehele koers wordt de wielerploeg begeleid. Op de route ondervindt het verkeer een kort moment van oponthoud.

Finish

De finish is aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg, recht voor het Isala ziekenhuis. De verwachte aankomsttijd is tussen 15.30 en 16.00 uur. Op het moment dat de wielrenners de finish bereiken wordt het verkeer in de omgeving voor korte duur opgehouden. Op de kruisingen met de Ceintuurbaan zijn verkeersregelaars aanwezig.

N35 – Oldeneelallee

Verkeer op de N35 vanuit Wijthmen, Dalfsen, Heino en Raalte richting de A28 wordt tussen 13.00 en 18.00 uur omgeleid via de Oldeneelallee – IJsselallee. Op de Oldeneelallee wordt voor het verkeer uit beide rijrichtingen met bestemming het Isala ziekenhuis een omleidingsroute aangegeven.

Isala

Het ziekenhuis Isala blijft bereikbaar. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de N35 wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg.

Meer informatie

Meer informatie over het evenement vindt men op www.omloopvandeijsseldelta.nl. Over de actuele wegwerkzaamheden en gevolgen ervan voor het verkeer, vindt men informatie op www.zwolle.nl/bereikbaarheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button