Voorpagina

Verkeersmaatregelen tijdens Halve Marathon Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 11 juni aanstaande vindt voor de zestiende keer de Halve Marathon in Zwolle plaats. De deelnemers vertrekken vanuit de wijk Hanzeland naar de binnenstad om vandaaruit het parcours rondom het stadshart en omgeving te lopen. Om de deelnemers en de toeschouwers een veilig parcours te bieden, wordt het parcours afgesloten voor verkeer. De wegafsluiting gaat in vanaf 18.00 uur en duurt tot circa 24.00 uur.

De verkeersmaatregelen zorgen ervoor dat de lopers en toeschouwers veilig en plezierig het evenement beleven.

Parcours

Voor het evenement wordt het gebied binnen het parcours ‘s avonds vanaf 18.00 tot en met 24.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Het gebied dat is afgesloten, wordt omsloten door de volgende wegen en straten: Nieuwe Havenbrug – Kamperpoortenbrug – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel – Diezerkade – Brink – Bagijnesingel – Hanekamp – Wipstrikkerallee – Leo Majorlaan – Weteringbrug – Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Schuurmanstraat – Groot Wezenland – Kerkbrugje – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Oude Vismarkt – Grote Markt – Grote Kerkplein – Sassenstraat – Luttekestraat – Melkmarkt – Jufferenwal – Eekwal.

Bewoners binnen en aan het genoemde gebied die tijdens de afsluiting hun auto nodig hebben, wordt dringend verzocht hun auto tijdig buiten het afgesloten gebied te parkeren.

Omleiding op borden aangegeven

De afzetting van het parcours rondom de binnenstad begint om 16.30 uur en heeft waarschijnlijk enige verkeershinder tot gevolg. Vanaf 18.00 uur is het parcours afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. De omleidingsroute wordt op borden en tekstkarren aangegeven.

Tijdens de Halve Marathon is een aantal woonwijken beperkt bereikbaar. Voor Wipstrik geldt dat er mogelijkheden zijn via de Ceintuurbaan – Tesselschadestraat en voor Assendorp via de Nieuwe Veerallee – het Station – de Deventerstraatweg.

Stremmingen tijdens start Halve Marathon

De 4 mijl start om 19.15 uur en de Halve marathon om 20.15 uur aan Koggelaan aan de achterzijde van het NS-station (Hanzeland). Het parcours loopt via de Koggelaan – Hanzelaan – Van Karnebeektunnel – Van Karnebeekstraat – Burgemeester van Roijensingel – Wilhelminasingel naar de binnenstad.

Voor het evenement is de Koggelaan na de kruising met de Hanzeallee – Hanzelaan tussen 16.00 en 21.00 uur voor alle verkeer gesloten. Tijdens het opstellen en starten is tevens de Hanzelaan afgesloten voor verkeer. Voor deelnemers aan de marathon heeft de organisatie geregeld dat zij kunnen parkeren bij Hogeschool Windesheim.

Bezoekers aan het station, de parkeergarages Lübeck en Pas de Deux en omgeving moeten daarom rekening houden met momenten van stremmingen tussen 19.00 en 20.30 uur. Het verkeer aan de voorzijde van het NS-station wordt tussen 19.00 en 20.30 uur door verkeersregelaars geregeld.

Het verkeer op de Burgemeester van Roijensingel – Groot Wezenland – Van Karnebeekstraat is vanwege de start van de 4 mijl en de Halve Marathon om 19.15 en 20.15 uur gedurende circa 20 minuten gestremd.

Omleiding busverkeer

Stads- en streekbuslijnen van Syntus en Conexxion rijden een aangepaste route voornamelijk via de Zwolse buitenring. De binnenring rondom de binnenstad wordt hierdoor ontzien van verkeersbewegingen. De stads- en streeklijnen rijden via het station – de Oosterlaan – Deventerstraatweg – Hortensiastraat – Marsweg – Gerenweg – Oldeneelallee naar de Ceintuurbaan, Isala klinieken en overige bestemmingen. Via deze route komen de lijnen ook weer terug bij het station. De stadslijnen 2 en 4 van Syntus naar Zwolle-Zuid rijden via Nieuwe Veerallee – IJsselallee. De verkeersmaatregelen houden voor Syntus in dat zij haar reizigers met de stadslijnen kan blijven faciliteren maar wel op een andere manier.

Ziekenhuis Isala

Ziekenhuis Isala aan Dr. Van Heesweg blijft bereikbaar per openbaar vervoer en auto. Vanaf het station rijden er stads- en streeklijnen. Met de auto vanuit het zuiden is het ziekenhuis bereikbaar via de Marsweg – Oldeneelallee – Ceintuurbaan, maar niet via de Marsweg – Leo Majorlaan. En vanuit het noorden via de A28 afrit 20 – Ceintuurbaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button