BinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersmaatregelen in Zwolle tijdens dodenherdenking

Zwolle- Op zaterdag vindt de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats bij het monument aan het Ter Pelkwijkpark. Voorafgaande hieraan wordt de stille omgang gehouden. De gemeente sluit hiervoor een aantal wegen af.

Stille omgang

Deelnemers aan de stille omgang verzamelen zich zaterdagavond vanaf zeven uur bij Spinhuisbredehoek. De groep loopt vervolgens via Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat, Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel naar het Ter Pelkwijkpark. Op deze route wordt het verkeer tegengehouden door verkeersregelaars.

Ter Pelkwijkpark

Om de herdenking in alle rust te laten plaatsvinden wordt de omgeving van het Ter Pelkwijkpark afgezet. De Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat en Kerkstraat worden tussen kwart voor zeven en negen uur afgesloten voor al het verkeer.

Stadslijn 4 rijdt zaterdagavond vanaf zes uur via de Eekwal, Katwolderplein, Pannekoekendijk, Schuttevaerkade, en Burgemeester Drijbersingel. De bushaltes aan de Wilhelminasingel en Kerkstraat zijn buiten gebruik. Er zijn tijdelijk haltes op Katwolderplein, Eekwal en bij winkelcentrum Diezerpoort.

Wethouder Alferinkweg

Vanaf zaterdagochtend acht uur tot maandagavond zes uur is de Wethouder Alferinkweg afgesloten in verband met het bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button