Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeersmaatregelen binnenstad tijdens koningsnacht en Koningsdag

Zwolle – Zaterdag zijn er in Zwolle in verband met Koningsdag diverse festiviteiten. Ook tijdens Koningsnacht is er in de Zwolse binnenstad van alles te doen. Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

Maatregelen

In de binnenstad is een aantal wegen afgesloten.

  • Op 26 april is vanaf 18.00 uur parkeren in de Blijmarkt niet mogelijk i.v.m. opbouw van podia. Vanaf 18.00 uur wordt de rijroute Blijmarkt-Koestraat-Praubstraat-Grote Kerkplein-Sassenstraat afgesloten ter hoogte van Luttekestraat. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur.
  • Om 18.00 uur wordt de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkpark. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur.
  • Op 27 april zijn de zijstraten van Blijmarkt – Koestraat afgesloten tussen 12.00 en 00.30 uur. De rijroute Blijmarkt-Koestraat blijft toegankelijk.
  • Tussen 11.30 en 20.00 uur is Gasthuisplein – Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkstraat. Dit wordt aangegeven ter hoogte van Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat.
  • Op 26 en 27 april vervalt de parkeermogelijkheid op parkeerterrein Rodetorenplein.

Fietsenrekken

De fietsenrekken op het Grote Kerkplein, Melkmarkt en Rodetorenplein zijn op 26 en 27 april niet aanwezig. Fietsen kunnen gestald worden in de aanwezige fietsenrekken en bij de bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad.

Fietsenstallingen

Stadslijnen

De stadslijnen 2,3 en 4 van Keolis rijden op 26 april vanaf 17.00 uur en op 27 april de gehele dag een aangepaste route via Pannekoekendijk.

De aanwezige bushaltes op Jufferenwal, Rodetorenplein, Dijkstraat en Wihelminasingel – Kerkstraat vervallen op deze dagen.

Taxi’s

Van vrijdag 26 april 18.00 uur tot 28 april 06.00 uur zijn er taxistandplaatsen op het RodeTorenplein/Buitenkant (tot aan de bocht) en vier taxistandplaatsen op de Potgietersingel. Uiteraard zijn er ook taxi’s te verkrijgen op de reguliere taxistandplaats aan de Zuidzijde van het station.

Gerelateerde artikelen

Back to top button