112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersinfarct A28 Zwolle door ongeluk met meerdere auto’s

Er was vanochtend een complete verkeersinfarct in Zwolle. Oorzaak was een botsing van 6 auto’s op de A28 bij Zwolle. Door het ongeluk ontstond een lange file ontstaan tussen Zwolle-Centrum en het knooppunt Hattemerbroek.

Rond 7 uur vanochtend waren drie rijstroken afgesloten op de A28. Hierdoor stond het verkeer in de regio Zwolle compleet stil. Drie kwartier later waren de rijstroken weer vrijgegeven maar was het nog steeds filerijden.

Overigens stond er in het hele land vanochtend ruim 300 kilometer file. Naast het grootste knelpunt op de A28 regio Zwolle stond het ook vast op de A12 bij Zevenaar en de A27 bij Werkendam. Het aantal aanrijdingen is echter niet hoger dan normaal. Het zijn vooral de dagelijkse files die behoorlijk langer zijn dan normaal.

Rijkswaterstaat heeft afgelopen nacht 312 strooiritten uitgevoerd verspreid door het hele land. Ook de regionale strooidiensten gingen afgelopen nacht op veel plaatsen de weg op. Desondanks blijft het oppassen op de weg. Met name bruggen, viaducten en verbindingswegen kunnen toch glad zijn. Het KNMI heeft een code geel afgegeven voor gladheid.

20151123_080551 (1)
Blaloweg Zwolle ter hoogte van Scania en de Woonboulevard

Gerelateerde artikelen

Back to top button