VerkeerVervoer

Verkeershinder door wegaanpassingen op Hanzelaan

Zwolle- In opdracht van de gemeente Zwolle voert NTP Infra van maandag 16 juli tot en met donderdag 26 juli aanpassingen uit aan de Hanzelaan, tussen de stationsingang Zuid en de parkeergarage Pas de Deux. Het werk maakt onderdeel uit van de bouw van het nieuwe busstation aan de zuidkant van station Zwolle. Tijdens de werkzaamheden geldt een eenrichtingsverkeer voor auto- en fietsverkeer op de Hanzelaan, vanaf parkeergarage Lübeckplein richting parkeergarage Pas de Deux tot aan de kruising met de Koggelaan ter hoogte van de Van Karnebeektunnel.

 Omleidingsroute

De omleidingsroute voor het autoverkeer en fietsverkeer van 16 juli tot en met 26 juli loopt via de Koggelaan. De parkeergarages Lübeckplein en Pas de Deux zijn beide te bereiken vanaf de westzijde van de Hanzelaan. De ondergrondse fietsenstalling Lübeckplein en de fietsenstalling aan de Hanzelaan zijn bereikbaar via de Koggelaan en het Lübeckplein.

Verkeersdrukte

Vanwege de werkzaamheden aan de Hanzelijn nabij Dronten door ProRail, rijden van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Kampen-Zuid/Dronten. De treinvervangende bussen vertrekken en komen aan op de Hanzelaan. De bussen veroorzaken in het weekeinde verkeersdrukte op de Hanzelaan.

Bouw busstation

De komende jaren werkt de gemeente Zwolle samen met de provincie Overijssel, NS en ProRail hard aan het verbeteren van het stationsgebied Zwolle. Zo wordt station Zwolle – het tweede spoorknooppunt van Nederland – omgebouwd  tot een uitstekend toegankelijk en comfortabel ov-knooppunt in een groene omgeving. Eind oktober 2017 startte de bouw voor de busbrug over het spoor. De bouw van het busstation is begin december 2018 van start gegaan. Naar verwachting nemen de bussen het nieuwe busstation en de busbrug begin 2019 in gebruik. De busbrug en het nieuwe busstation maken onderdeel uit van een grote hoeveelheid infraprojecten in het stationsgebied van 2017 tot 2025. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/spoorzone.

Gerelateerde artikelen

Back to top button