Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeersdrukte op wegen in Europa; schoolvakanties Regio Noord beginnen

Zwolle – Komend weekend sluiten de scholen in de regio Noord hun deuren en begint in de regio Zuid de bouwvak. Lange vakantiefiles worden in eigen land niet echt verwacht, maar het zal dit weekend (vooral zaterdag) wel druk worden op de Europese vakantieroutes. Dit meldt de ANWB. Ook in Zwolle gaan vrijdagmiddag om 12 uur de scholen dicht en zal voor velen de vakantie beginnen.

Vakantiegangers uit onze regio moeten wel rekening houden met lange files rond Nijmegen vanwege de intocht van de Vierdaagse.  In de loop van de ochtend ontstaan de eerste opstoppingen op de wegen rond Nijmegen zoals de A50, A73 en de N325. Grootste knelpunt is het knooppunt Ewijk, waar de A50 en de A73 bij elkaar komen. Ook voor de Waalbrug vanuit Arnhem loopt het vrijdagmiddag vast. De files houden tot in de middag aan.

Foto: ©Peter Denekamp

Buitenland

Wie dit weekend met de auto naar een buitenlandse vakantiebestemming gaat, ontkomt vooral op zaterdag 21 juli niet aan files, aldus de ANWB.

Prognose Duitsland

Vanuit de dichtbevolkte Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen vertrekt een tweede golf vakantiegangers naar het zuiden van Europa. Dat leidt tot files op de Autobahnen als de A3, de A8 en de A61. Bij Hockenheim zijn dit weekend Formule-1 races. Verder zijn er in Duitsland verschillende plaatsen uitgebreide wegwerkzaamheden die vertraging kunnen opleveren.

Prognose Frankrijk

In Frankrijk worden de langste files in de Rhône-vallei op de A6/A7 en op de A10 bij Orléans verwacht. Ook in de Tour-finishplaatsen als Mende en Carcassonne wordt het druk.

Prognose Oostenrijk

In Oostenrijk zijn de A10 Salzburg-Villach, de Karawankentunnel naar Slovenie in de A11 en de Fernpasroute (B179) de grootste knelpunten.

Prognose Zwitserland

Vakantiegangers die via Zwitserland onderweg naar het zuiden rijden moeten voor de ingang van de St Gotthardtunnel (A2) veel geduld hebben. De wachtijd loopt daar zaterdag op tot meer dan twee uur.

Prognose Italië

Dit weekend wordt het in Italië druk door vakantieverkeer. Zaterdag 21 juli worden de meeste files verwacht. Drukte vooral op de: A4 Verona – Venetie – Trieste, A22 Brennero – Verona, A23 Villach – Udine, de grensovergang Dragonja met Kroatie en de wegen naar de kust.

Gerelateerde artikelen

Back to top button