EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verhuizing drie locaties Leger des Heils naar Oosterenk is een feit

Zwolle – Het Leger des Heils W&G Overijssel opende donderdag 31 oktober op feestelijke wijze haar deuren aan de Dokter van Thienenweg 2 in Zwolle. Op de voormalige Dimence locatie op de Oosterenk zijn drie woonafdelingen gevestigd waaronder Huis en Haard Zwolle, Thienplus en Take Off en het bedrijfsbureau. De verhuizing biedt deelnemers meer ruimte en mogelijkheden.

Dik van den Hoek, directeur Leger des Heils W&G Overijssel: ‘Met dit nieuwe pand vallen alle puzzelstukjes ineen: een plek voor deelnemers én een werkplek voor werknemers. De afgelopen maanden is het pand verbouwd om het geschikt te maken voor 50 deelnemers en 25 kantoormedewerkers. Het pand is functioneel en past daardoor beter bij het bieden van een beschermende en veilige woonplek voor onze deelnemers.

Met dit nieuwe pand vallen alle puzzelstukjes ineen: een plek voor deelnemers én een werkplek voor werknemers. Dik van den Hoek, directeur Leger des Heils

 

De woonafdelingen

Er zijn drie woonafdelingen gevestigd in het nieuwe pand. De woongroep Huis en Haard Zwolle biedt een plek aan dak- en thuisloze mensen met psychiatrische problemen. Zij hebben een eigen kamer en krijgen 24 uur per dag begeleiding. Huis en Haard Thienplus is een woonvorm voor volwassenen met gestabiliseerde verslaving en psychiatrie, waarbij een verstandelijke beperking op de voorgrond staat. Op deze veilige en gestructureerde woonplek kunnen ze groeien in zelfstandigheid. Take Off is een woon- en begeleidingsproject voor jongeren van 18 tot 27 jaar waar het gaat om langdurige woonbegeleiding.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button