112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verhoogd risico op uitbreiding natuurbrand in Overijssel

Zwolle- In verband met de droogte in de natuur is vanaf 21 juli Code Oranje in Overijssel van kracht. De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen.

Ten tijde van Code Oranje kan er geen gebruik meer worden gemaakt van verleende stookontheffingen. Er mogen dus geen takken, landbouwafval en dergelijke verbrand worden. Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden. Nadrukkelijk wijst de brandweer, zeker in deze vakantieperiode, op de verantwoordelijkheid van gebruikers van recreatie- en natuurgebieden. Hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

Ook brandweer extra alert Ook de brandweer is extra alert en waakzaam op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht en vanaf 21 juli start een luchtsurveillance. In geval van een natuurbrand rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit. Meer informatie over Code Oranje en natuurbrand staat op www.natuurbrandrisico.nl.

De brandweer vraagt gebruikers van natuurgebieden om hulp. We dragen samen de verantwoordelijkheid om natuurbranden te voorkomen. Informatie over veilig omgaan met open vuur staat op
http://www.brandweer.nl/twente/brandveiligheid/thema’/open-vuur-natuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button