Kunst & CultuurPodcastsVoorpagina

Verhalen uit Zwolle ophalen met foto’s van Dolf Henneke

Zwolle – Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden. Althans dat doet het gezegde ons geloven. Toch is Museum Anno juist op zoek naar woorden – of beter gezegd context – bij beelden. En wel bij de beelden die fotograaf Dolf Henneke maakte in Zwolle. Het HCO heeft het beheer over de geweldige collecte van Henneke in beheer. Van veel van de foto’s is precies bekend waar en waarom ze gemaakt zijn. Maar Henneke legde ook het ‘gewone’ leven in Zwolle vast. En juist die foto’s vertellen het verhaal van onze stad. Maar dan moet je ze wel ophalen bij de mensen, veelal de oudere Zwollenaren. Edwin Burgman van Museum Anno vertelde in Zwolle Actueel hoe dat werkt.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button