Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vergunning voor telefoniemast Aa-landen verleend

Zwolle –  T-Mobile krijgt een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een zendmast ten behoeve van mobiele telefonie in het park in Aa-landen aan de zijde van de Maaslaan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Op deze locatie springt de antennemast zo min mogelijk in het oog en sluit aan bij andere infrastructurele voorzieningen. Het rechtstreekse zicht vanuit de woningen op de mast blijft op deze locatie het meest beperkt.

Zienswijzen leiden niet tot nieuwe inzichten

Oorspronkelijk was de mast tussen het Koppelspad en de Sombeek/Schipbeek voorzien, daar hadden omwonenden echter vanuit de woningen direct zich op de mast. Daarop is nog eens goed gekeken naar een andere locatie voor de mast die vanuit de omliggende woningen minder zichtbaar is. Voor deze locatie, achter de bushalte aan de Maaslaan heeft T-Mobile begin december 2015 een vergunning aangevraagd. Hierop zijn 20 zienswijzen ingediend en is eind februari een bijeenkomst voor de buurt gehouden. De overleggen en de beoordeling van de zienswijzen leiden niet tot nieuwe inzichten, daarom wordt de omgevingsvergunning verleend.

Dekkingsgat

T-Mobile diende december 2015 een vergunningaanvraag in voor het plaatsen van een antenne ten behoeve van mobiele telefonie. Dit was nodig omdat het het huidige contract voor de mast op de Dollard door SWZ niet wordt voortgezet. Er is een nieuwe plek voor de mast nodig om te voorkomen dat hulpdiensten, bewoners en bedrijven in de omgeving te maken krijgen met een dekkingsgat in het mobiele netwerk.

Antennemasten in Zwolle

In Zwolle staan overigens heel veel antennes. Het Antenneregister geeft een overzicht van antenne-installaties in Nederland. In het register staan vrijwel alle vast opgestelde antenne-installaties met een zendvermogen groter dan 10 decibel Watt (dBW). Ook de antennes van radiozendamateurs zijn opgenomen. U kunt zien waar in uw omgeving antennes staan en wat voor antennes dit zijn.

Antenneregister

 

Maaslaan antenne

Gerelateerde artikelen

Back to top button