SportVoetbal

Verdiende eerste zege Be Quick ’28

Zwolle – Be Quick ’28 heeft vanmiddag de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. Op het eigen Gemeentelijk Sportpark rekende de tweedeklasser met overtuigende cijfers af met FC Zutphen: 5-2.

Met drie nederlagen in evenveel wedstrijden was Be Quick ’28 slecht aan de competitie begonnen. Dat de ploeg snakte naar de eerste drie punten van het seizoen, werd dan ook gelijk duidelijk aan het begin van het duel. FC Zutphen, een op papier sterke tegenstander die vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse, werd direct onder druk gezet.

Hugo Koopman kreeg na amper een minuut al twee joekels van kansen. Eerst stuitte hij op de doelman van de bezoekers, in de rebound schoot hij gehaast over. Niet veel later volgden er grote mogelijkheden voor Sertac Yilmaz en Sander Fillet. Na een mooie aanval was het Hugo Winkeler die in de 13e minuut toch voor de verdiende openingstreffer tekende: 1-0.

Na de 1-0 bleef Be Quick ’28 het veldspel domineren, maar bleven kans uit. Toch sloeg de thuisploeg vlak voor rust nog twee keer toe. De 2-0, een afstandsschot van Koopman, kwam uit het niets en was fraai. Even later zag Winkeler de keeper van FC Zutphen te ver uit zijn goal komen en zorgde hij met een bekeken boogballetje voor een comfortabele 3-0 ruststand.

Uit een vrije trap zorgde Roan Admiraal direct na rust voor de 4-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar Be Quick ’28 kreeg het toch lastig. De ploeg van Trainer Edwin van Nijen had moeite met de toenemende druk van de tegenstander. Na treffers van Nando Bleumink en Jelle Macare stond het opeens weer 4-2. De spanning duurde totdat Yilmaz vlak voor het laatste fluitsignaal de bevrijdende 5-2 maakte.

Door de overwinning stijgt Be Quick ’28 naar de elfde plek op de ranglijst. Van Nijen toonde zich achteraf tevreden: ,,Ondanks de moeilijke competitiestart is er altijd rust in de ploeg gebleven. We hebben vandaag zestig minuten gedomineerd en kregen weinig kansen tegen. Eigenlijk doe je jezelf nog tekort met 3-0 bij rust, we hadden met grotere cijfers moeten winnen.” Over de slotfase is hij duidelijk: ,,Soms moeten we net iets slimmer zijn als ploeg. Bij 4-0 hoef je niet helemaal in te zakken. Maar we winnen, en daar gaat het om. Het positieve gevoel overheerst.”