Nieuws uit ZwolleSport

PEC Zwolle slaat toe en verslaat VVV-Venlo

Zwolle – PEC Zwolle gaat dankzij een 2-0 zege op VVV-Venlo alleen aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Makkelijk gaat het niet, de Zwolse treffers vallen pas in de laatste twintig minuten dankzij Davy van den Berg en Lennart Thy.

Bogarde voor Thomas

PEC Zwolle begon met vrijwel hetzelfde elftal dat Heracles Almelo afgelopen zondag met 0-3 had opgerold. Alleen Ryan Thomas moest vanwege een blessure verstek laten gaan, zijn plek werd ingenomen door Melayro Bogarde. Die middenvelder had na een klein kwartier spelen een aardige mogelijkheid op de 1-0. Nadat eerst Lennart Thy met een kopbal, uit een hoekschop, doelman Ennio van der Gouw aan het werk zette, deed Bogarde dat in de nasleep van diezelfde aanval. De doelman stond echter op de juiste plek om een Zwolse treffer te verijdelen.

Schendelaar en Van Hintum verdedigen

Het was in dat eerste kwartier dat PEC prima voor de dag kwam en de openingstreffer in de lucht leek te hangen. De bezoekers beten na die eerste vijftien minuten echter prima van zich af. Jasper Schendelaar moest zich strekken op een inzet van Kristófer Kristinsson. Ook moest Bart van Hintum even later de bal voor de doellijn weghalen na een gevaarlijke Venlose uitbraak. Na die tien moeilijke minuten hervonden de mannen van Dick Schreuder de controle en werd VVV weer onder druk gezet. Veel grote kansen leverde dit niet op, al was Thy met een kopbal net over het doel vlak voor rust nog gevaarlijk.

Stadion kleurt blauw-wit voorafgaand aan PEC Zwolle – VVV-Venlo

Zitman versnelt

Met Sven Zitman als verse kracht zocht PEC Zwolle direct na rust de aanval. De invaller zorgde samen met Thomas van den Belt dat er meer snelheid in het Zwolse aanvalsspel kwam. Het leverde direct kansen op voor Thy (net naast) en Younes Taha (op keeper Van der Gouw), maar een snel doelpunt bleef uit. Aan de andere kant was Nick Venema in de omschakeling akelig dichtbij een doelpunt, maar doelman Schendelaar verkleinde zijn doel uitstekend. Het was rond dat moment dat Tolis Vellios ging warmlopen en de Zwolse aanhang in het goedgevulde MAC3PARK Stadion om hem schreeuwde.

Breekijzer

Twintig minuten voor tijd mocht Vellios als een soort van breekijzer erin en dat vertrouwen beschaamde hij niet. Nog geen honderdtwintig tellen later zorgde de Griek met een schitterende achterwaartse hakbal voor de assist op Davy van den Berg. De middenvelder haalde verwoestend uit: 1-0. Bijna was de Vellios verantwoordelijk voor de 2-0, maar via een Venlonaar ging de bal centimeters naast. Uit een serie daaropvolgende hoekschoppen was het Thy die alsnog voor 2-0 kon zorgen. Door dat doelpunt kont PEC Zwolle de wedstrijd rustig uitspelen, in de wetenschap dat er opnieuw drie punten werden bijgeschreven.

Komende vrijdag wacht andermaal een PECFRIDAY in het MAC3PARK stadion. TOP Oss komt dan op bezoek. De aftrap is uiteraard om 20:00 uur.

PEC Zwolle – VVV-Venlo: 2-0 (0-0)

Toeschouwers: 13.322

Scheidsrechter: Nagtegaal

Gele kaarten: Dekker (VVV-Venlo)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Chirino (72. Kastaneer), Van Polen (81. Kersten), Beelen, Van Hintum, Lagsir, Van den Belt, Bogarde (46. Zitman), D. van den Berg, Taha (72. Vellios) en Thy (81. Huiberts).

Opstelling VVV-Venlo: Van der Gouw, Koglin, Ketting, Janssen, De Boer (46. Roemer), Venema, Sedlacek (88. Van Rooijen), Klaasen, Dekker (81. Lathouwers), Kristinsson (72. Yasar), Huisman

73. D. van den Berg 1-0