112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verdachte neersteken straatmuzikant maandag voor rechter

Aanstaande maandag 1 juni moet de 17-jarige verdachte van de steekpartij in de Aa-landen voor de rechter verschijnen. De zaak zal behandeld worden voor de Meervoudige kamer van de rechtbank Overijssel in Zwolle.

Omdat het een zaak tegen een minderjarige verdachte betreft vindt de behandeling plaats achter gesloten deuren. De uitspraak is wel openbaar.

Op 2 december 2014 werd voor de ingang van het winkelcentrum de Aa-Landen de Bulgaarse straatmuzikant Zdravko Vazov met meerdere messteken om het leven gebracht. Een tweede slachtoffer, welke zich in het winkelcentrum bevond, werd ook gestoken in de borststreek maar overleefde het incident wel.

Het steekincident december vorig jaar heeft een enorme indruk achter gelaten op de Zwolse samenleving. Naast een stille tocht voor dit zinloze geweld lagen er ook op diverse plaatsen in de stad bloemen. Plaatsen waar de straatmuzikant regelmatig speelde.

 

De vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov
De vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button