BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verborgen rustiek Weversgildeplein wordt mooier en groener

Zwolle – Het Weversgildeplein, het verborgen pleintje, in winkelgebied het Broerenkwartier, krijgt een opknapbeurt.  Ingeklemd tussen hedendaagse bouw en het uit 1450 stammende ‘ziekenhuis’ ’t Pestengasthuys ligt dit kleine verborgen pleintje. Zo nu en dan wordt het rustieke plekje meegenomen in festivalactiviteiten en doet het aan als het Montmartre van Zwolle. Maar om het plein permanent meer aantrekkingskracht te geven is de gemeente in gesprek met de betrokkenen. Binnenstadwethouder René de Heer: “We gaan aan de slag om het plein mooier en groener te maken. Het definitieve ontwerp wordt nu verder uitgewerkt. Naar verwachting starten de werkzaamheden begin 2019.”

 

Weversgildeplein – Foto © Peter Denekamp

Natuursteen en meer groen

Het plein wordt aangepakt omdat de bestrating is verzakt en er hoogteverschillen zijn. Hierdoor is het plein minder goed toegankelijk. Maar niet alleen de bestrating wordt vernieuwd, het nieuwe plein wordt ook groener. Wethouder René de Heer: “Mooi dat we een gedeelte van de bestrating kunnen aanleggen met hergebruikte materialen. De bestrating die hier gebruikt gaat worden is vrijgekomen bij werkzaamheden aan de Kleine Aa. De natuursteenelementen liggen nu nog op de gemeentewerf, maar krijgen straks een nieuwe bestemming in de binnenstad”.

Tweede terras

Aan de zijkant van restaurant ‘t Pestengasthuys komt ruimte voor een tweede terras. Verder worden tegen de gevel van het restaurant aan de Nieuwstraatzijde en op het plein extra beplanting aangelegd. Daarmee wordt het plein sfeervoller.

Ontwikkelingen Broerenkwartier

De opknapbeurt van het Weversgildeplein moet bijdragen aan het  toekomstgericht maken van het winkelgebied het  Broerenkwartier.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button