Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Veilingmeester zweept publiek op bij Kringloop Veerallee

100% Kringloop keurmerk gelanceerd

Zwolle – Altijd al een keer bij een veiling willen zitten? Zaterdagmiddag kon het bij de stichting Kringloop aan de Veerallee in Zwolle.  Heerlijk comfortabel zittend op het meubilair, dat normaal in de winkel staat, bood het aanwezige publiek vol adrenaline op de voorbijkomende kavels. Van een tweedehands neus- en orenset tot een echte ouderwetse koekoeksklok. Veilingmeester Lon Hooghoudt zweepte het publiek op om zo hoog mogelijk te bieden. En dat werd ook gedaan. Prachtig oud speelgoed en muziekinstrumenten mochten door naar een gelukkige nieuwe eigenaar.

Foto’s:  © Peter Denekamp

 

Naast de veiling werden op de tiende Nationale Kringloopdag ook allerlei andere activiteiten gehouden in de twee winkels van de stichting. Van workshops tassen maken tot muziek van popkoor Peppersweet.

Beide winkels zijn aangesloten bij Branchevereniging Kringloopbedrijven (BKN) en hebben het nieuwe keurmerk ‘100% Kringloop!’ Dit nieuwe keurmerk, dat zaterdag werd gelanceerd,  wordt afgegeven aan kringloopwinkels die investeren in de maatschappij,  werk bieden aan kwetsbare mensen en een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Kringloopwinkels met dit keurmerk investeren in de maatschappij, bieden werk aan kwetsbare mensen en leveren een positieve bijdrage aan het milieu. 100% Kringloop! keurmerk

Foto’s: © Peter Denekamp

Back to top button