Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Veiling Cinema de Kroon bracht 15 mille op

Zwolle – De zaal is leeg! Alle stoelen zijn opgehaald en de Stichting ‘Schipper Mag ik ook eens varen’ heeft er een mooi geldbedrag mee op gehaald.  Naast de opbrengst van de stoelen (zo’n 9 duizend euro) en de veiling van de lichtreclame letters (1.500 euro) zijn er ook nog een aantal spontane schenkingen binnen gekomen. In totaal leverde het ‘project’ 15 duizend euro op.

Foto: ©Rick Westerink - RTV Focus Zwolle 2017
Foto: ©Rick Westerink – RTV Focus Zwolle 2017

 

Voorzitter Jan Paul Bakker van de stichting zei het afgelopen zaterdag al. Alle lof gaat uit naar de vrijwilligers: “Allemaal enorm bedankt voor hun tomeloze inzet, heel veel respect voor. Wat een hectische week!”

Schipper mag ik ook eens varen
Een zorgeloze meerdaagse vaartocht voor mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. De stichting zet zich in om maatschappelijke deelname, integratie en emancipatie van deze mensen te bevorderen. Het doel is een belangrijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van het isolement waarin velen zich bevinden. Onder hen zijn ook familieleden en verzorgers.

 

 

 

39 huurappartementen

Bioscoop de Kroon aan het Gasthuisplein gaat plat om plaats te maken voor 39 huurappartementen.
De vastgoedeigenaar had de stichting benaderd nadat hij van de sloper te horen had gekregen dat de stoelen en de neonverlichting voor hun geen waarde meer hadden en dat wij ze mochten verkopen. Wat een gebaar.

De verkoop van de stoelen ging via een inschrijving en aan het eind van de week was er een ware veiling van de neonverlichting met als veilingmeester Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle en tevens beschermheer van onze stichting.

Niemand had kunnen bevroeden dat er een ongekende vraag naar was en gegadigden staken niet onder stoelen en banken dat ze graag in het bezit wilden komen van één of meer oude bioscoopstoelen. In no time was alles op papier aan de man gebracht.
Uiteindelijk werd er iets boven de tienduizend euro verkocht maar dat bedrag werd door een andere anonieme schenker afgerond naar €15.000,-.

De stichting kan de komende maanden hierdoor weer flinke stappen zetten richting het einddoel.

Bekijk het bericht over de veilingdag

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button