KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkeer

Veiligere Eli Heimanslaan op stapel

Zwolle – Er komt een bypass voor fietsers als oplossing voor een deel van de verkeersproblematiek bij de rotonde Eli Heimanslaan in Stadshagen. Dat blijkt uit een nota die wethouder Gerdien Rots stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Door deze bypass vermindert de gemeente filevorming voor autoverkeer en verbetert ze de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Door vaststelling van de begroting 2022 door de gemeenteraad is hiervoor geld gereserveerd.

Fietsstructuur

Onderdeel van deze voorkeursvariant zijn tevens de aanpassing van de fietsstructuur langs de Eli
Heimanslaan en maatregelen op de kruispunten Eli Heimanslaan-Sportlaan en Jac. P. Thijsselaan-
Oude Wetering. Zie kaartje.

Geen onderdeel, maar wel randvoorwaarde is het verlagen van de snelheid op de gebiedsontsluitingwegen van 50 naar 30 km/h. Dit geldt voor de gehele route Eli Heimanslaan, Jac. P. Thijsselaan, Laan der Molens.

Afstemming

Met name dit laatste onderdeel vraagt verdere afstemming met de omgeving. Er komt een inloopbijeenkomst en een klankbordgroep voor de omwonenden. Tevens worden belangenorganisaties zoals de Fietsersbond en Toegankelijk Zwolle betrokken. Na de uitwerking van het proces, kan er hoogstwaarschijnlijk vanaf het tweede kwartaal in 2024 begonnen worden met de uitvoering van de werkzaamheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button