Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Veilig zonnen in Zwolle: gratis smeerpalen op populaire plekken in de stad

Zwolle – Het wordt prachtig zonnig weer deze week. Maar let op, genieten van de zon betekent ook goed beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Gelukkig is hier in de binnenstad van Zwolle een slimme en toegankelijke oplossing voor: gratis zonnebrandcrème palen, mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

De komende dagen is het UV- index 7. ‘Er is zeer groot risico op huidschade door de zon. Bescherm je huid en ogen.’

 

Je vindt deze smeerpalen op verschillende plekken in de stad. Zo kun je bij Café het Beugeltje aan de Thorbeckegracht, Boekhandel van der Velde, en het stadsstrand Blue Bayou op het Rodetorenplein jezelf eenvoudig beschermen tegen de zon. De smeerpalen zijn onderdeel van een landelijke campagne om huidkanker te voorkomen en het belang van zonbescherming onder de aandacht te brengen.

Huidkanker: een serieuze bedreiging

Wist je dat huidkanker in Nederland de meest voorkomende én snelst stijgende vorm van kanker is? Het treft 1 op de 5 Nederlanders. Hoe vaker iemand verbrandt door de zon, hoe groter de kans op huidkanker. Door je goed te beschermen tegen de zon, kun je dit in veel gevallen voorkomen. De zonnebrandcrème palen in Zwolle helpen daarbij door gratis zonnebrandcrème aan te bieden.

© rtv focus zwolle

Meer dan 120 smeerpalen in Nederland

Zwolle is niet de enige stad waar je de palen kunt vinden. Door heel Nederland staan er inmiddels meer dan 120 smeerpalen, allemaal mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis. Deze palen maken het gemakkelijk om je regelmatig in te smeren, zelfs als je je eigen zonnebrandcrème bent vergeten. Bovendien kun je bij sommige terrassen zelfs een ‘shotje’ zonnebrandcrème bestellen. Een handig en leuk extraatje tijdens het genieten van een drankje in de zon.

Bescherming voor iedereen

Met deze smeerpalen wil Zilveren Kruis ervoor zorgen dat iedereen, van jong tot oud, zich bewust is van het belang van zonbescherming en hier ook daadwerkelijk de mogelijkheid voor heeft. Door zonnebrandcrème gratis beschikbaar te stellen op drukbezochte plekken, hoopt de zorgverzekeraar het aantal gevallen van huidkanker terug te dringen.

© rtv focus zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren