KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Maarten Schrooten nieuwe directeur van stichting Voor Elkaar Zwolle

Zwolle – Maarten Schrooten is benoemd tot nieuwe directeur van Stichting Voor Elkaar Zwolle. Per 1 juli neemt hij de taken over van Martin Suithoff. Schrooten is al sinds 2021 betrokken als teamleider binnen de stichting en daarvoor ook als vrijwilliger bij het project SchuldHulpMaatje. De gedreven Zwollenaar gaat met veel enthousiasme zijn nieuwe uitdaging aan.

“Sinds jonge leeftijd ben ik al actief als vrijwilliger. In de kerk, op het voetbalveld of als fondsenwerver. Ook was ik jarenlang betrokken bij BISS Bakeries in Oeganda. Daar zag ik welke impact hulp heeft voor mensen die vergeten worden.”

“In Oeganda bakte ik ‘s ochtends brood met kwetsbare mensen en gedurende de dag was ik actief in de dagelijkse operatie, zoals inkoop, recruitment en monitoring. Ik ben graag in contact met mensen en draai niet alleen mee op de achtergrond.”

In beeld

Van Oeganda tot Zwolle: het drijft Schrooten om iets te doen voor mensen die onvoldoende in beeld zijn. “Zwolle is een stad met dorpse kenmerken. We zorgen voor elkaar. Dat kenmerkt ook onze stichting. Het is een voorrecht om iets te kunnen doen zónder iets terug te verwachten.”
Met als doel: mensen weer zelfredzaam maken. “Ik geloof niet in het geven van een vis, maar in het geven van een hengel.” Dat ziet hij terug in de hele organisatie. “Collega’s en vrijwilligers staan naast een hulpvrager. We stimuleren zelfstandigheid zodat ze op eigen kracht verder kunnen.”

Voor Elkaar Zwolle viert dit najaar haar 10-jarig jubileum. Suithoff, die sinds de oprichting betrokken was, ziet in Schrooten de geschikte opvolger:
“We zochten al langere tijd iemand die zich volledig kan wijden aan de verdere ontwikkeling van de stichting. Een maatschappelijk ondernemer met dezelfde bevlogenheid voor de projecten als de mensen achter de schermen. Maarten past uitstekend bij deze rol. Hij heeft niet alleen passie voor de projecten en de mensen, maar ook in het vormgeven van de bedrijfsvoering. Ik ben ervan overtuigd dat hij de kansen die voor ons liggen benut.”

Groot verschil

Met volle overtuiging zet Schrooten de ingeslagen koers voort. “We geloven dat we door nauwe samenwerking een nog groter verschil kunnen maken voor kwetsbare Zwollenaren. Daarom investeren we in duurzame samenwerkingen met de gemeente en partners. Dit is nodig, want er spelen veel uitdagingen om ons heen. Inflatie, de huizenmarkt, de opvang van vluchtelingen. Tegelijkertijd groeit de stichting in het aantal projecten en medewerkers. Dat vraagt aandacht op organisatorisch vlak. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan.”

Schrooten benadrukt het belang van vrijwilligers en plaatst hen hoog op de agenda: “Het werven van vrijwilligers en het ondersteunen van de bestaande groep vrijwilligers staat hoog op de agenda. Uiteindelijk valt of staat alles met hun inzet.”
Samen met vrijwilligers en partners wil Voor Elkaar Zwolle een stad creëren waar het vanzelfsprekend is om een ander te helpen. “Dat maakt onze stad niet alleen mooier, maar verrijkt je ook als mens. Met elkaar, voor elkaar.’’ aldus Schrooten.

Aanhaken bij Voor Elkaar Zwolle

Samen met beroepskrachten en vrijwilligers ondersteunt Voor Elkaar Zwolle inwoners die worstelen met schulden, een hoge energierekening of niet meedoen in de maatschappij. Dat doen ze met projecten zoals SchuldHulpMaatje, Warm Thuis Zwolle, ParticipatieMaatje en Nieuw in Zwolle. Meer weten over de organisatie of vrijwilliger worden? Ga naar www.voorelkaarzwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button