EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Veel vraag naar woningen in Breecamp-Oost

De belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Breecamp-Oost zit duidelijk in de lift. Steeds meer mensen zoeken (www.stadshagen.nl) en vinden een passende woning in een van de nieuwbouwprojecten in deze jongste buurt van Stadshagen. Het aanzicht van Breecamp-Oost verandert nu snel. Het wordt een mooie, ruim opgezette buurt met een grote verscheidenheid aan woningen.

Start bouw

Op donderdag 6 november 2014 hebben bouwer Ufkes en DLH Ontwikkeling samen met wethouder Nelleke Vedelaar de starthandeling verricht van de bouw van 15 van in totaal 22 geplande koopwoningen. Achttien van deze woningen zijn inmiddels verkocht en er lopen nog verschillende opties. De woningen spreken de kopers aan vanwege de aansprekende architectuur en het (individuele) WKO systeem voor de vloerverwarming. De woningen zijn daardoor zeer energiezuinig. En de koper ontvangt hiervoor ook nog eens € 3.000 subsidie van de gemeente.

Vorige maand is Bouwfonds gestart met de bouw van 22 koopwoningen in Breecamp-Oost. En Betaalbaarwonen.nl gaat er veertien 2-onder-1 kapwoningen bouwen.

Havezathepark

Ook voor de ruime gezinswoningen aan het Havezathepark, grenzend aan de woningen van DLH, blijkt veel belangstelling te bestaan. Via Funda hebben zich inmiddels in korte tijd tientallen belangstellenden aangemeld voor deze koopwoningen. De gemeente ontwikkelt dit project zelf. In eerste instantie besteedt de gemeente hier twintig woningen aan. De verwachting is dat de bouw van deze woningen in de eerste helft van 2015 start. Bij voldoende belangstelling kunnen kort daarna ook de overige achttien woningen in de verkoop.

Vrije sector kavels

Van de twaalf vrije sector kavels die de gemeente in Breecamp-Oost aanbiedt, zijn er inmiddels vier verkocht. Ook deze worden naar verwachting in 2015 gebouwd. Door collectief particulier opdrachtgeverschap heeft Meacasa twaalf koopwoningen gerealiseerd.

Start bouw Breecamp Oost 6 november 2014
Start bouw Breecamp Oost 6 november 2014

Gerelateerde artikelen

Back to top button