EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Veel vacatures transport en logistiek in Overijssel en Gelderland Noord

Zwolle – De WW-uitkeringen in de drie regio’s van Overijssel en Gelderland Noord daalden het afgelopen jaar met meer dan 30%. Ook in de transport & logistiek waren er minder werkzoekenden beschikbaar, terwijl het aantal regionale vacatures het afgelopen jaar sterk groeide. Voor werkzoekenden betekent dit toenemende kansen op werk. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner.

WW-uitkeringen in Stedendriehoek en Noordwest Veluwe dalen verder in maart

Eind maart 2022 verstrekte UWV 5.486 WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 2,7% (-151 uitkeringen). Dit is iets meer dan de landelijke afname van 1,9%.
Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 35,6%, oftewel 3.030 uitkeringen. Deze afname is eveneens iets groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-34,8%).

Verdere afname Twentse WW-uitkeringen in maart

Eind maart 2022 verstrekte UWV 6.307 WW-uitkeringen in Twente. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 1,5% (-97 uitkeringen). Dit is iets minder dan de landelijke afname van 1,9%.
Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 34,4%, oftewel 3.302 uitkeringen. Deze afname is eveneens iets kleiner dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-34,8%).

In Regio Zwolle dalen WW-uitkeringen verder in maart

Eind maart 2022 verstrekte UWV 5.065 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 2,6% (-137 uitkeringen). Dit is iets meer dan de landelijke afname van 1,9%.
Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 32,5%, oftewel 2.434 uitkeringen. Deze afname is iets kleiner dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-34,8%).

Regionaal veel kansen in transport & logistiek door sterke vacaturegroei

Het aantal transport & logistieke vacatures in de drie regio’s van Overijssel en Gelderland Noord steeg fors in 2021, terwijl er juist minder werkzoekenden beschikbaar waren. Hierdoor zijn er veel kansen op werk in Regio Zwolle, Twente en in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner. Onder de vlag van de Human Capital Agenda organiseert onder andere WerkgeversServicepunt Regio Zwolle op 11 mei een logistieke dag. ’s Ochtends is er een netwerkbijeenkomst en ’s middags staat een grote banenmarkt op het programma. Veel werkgevers hebben zich al aangemeld. Stuur een mail naar info@wspregiozwolle.nl voor meer informatie.

Naar verwachting blijven er personeelstekorten in de sector, doordat de economie groeit en er de komende jaren veel medewerkers met pensioen gaan. Wel zijn er onzekerheden over onder andere de wereldhandel en de brandstofprijzen.

De Barometer arbeidsmarkt transport en logistiek geeft meer informatie, bijvoorbeeld over de impact van corona en ontwikkelingen in de verschillende deelsectoren.

Meer informatie over de arbeidsmarkt vindt u op https://www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie/.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren