Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Veel kerstprogramma’s op TV bij RTV Focus

Zwolle – RTV Focus, sinds begin oktober de Lokale Omroep van Zwolle, heeft een uitgebreid televisieprogramma tijdens de komende kerstdagen. Daarin zit veel muziek op allerlei niveau, maar ook de geestelijke en de informatiebehoefte wordt niet vergeten. Naast de kerstboodschap van de burgemeester ziet u o.a. de vijfde aflevering van het Kerstival, een special van Henk & Mick, een muziekprogramma speciaal samengesteld voor de Zwolse ouderen, de film Kerstmist en een optreden van diverse pianoleerlingen in A Christmas Carol in Assendorp. Natuurlijk is er ook tijd voor diverse kerstdiensten. Op de dag na kerst tonen wij ons jaaroverzicht van 2020. Kijk dus van 24 tot en met 27 december regelmatig naar TV Focus, te zien op Ziggo 44, KPN 1396 en T-Mobile 783.

Kerstwens burgemeester

Burgemeester Peter Snijders is dit jaar niet in staat op te treden voor een grote groep mensen in het theater. Daarom spreekt hij op RTV Focus zijn kerstwens uit. Dat doet hij op 24 december voorafgaand aan de uitzendingen van het Kerstival 2020, dus om 17:28 en 21:28 uur. We herhalen de kerstwens van de burgemeester ook nog een keer op 25 december om 09:28 uur.

Kerstival

Op 24 en 26 december zenden wij een paar keer de vijfde en laatste aflevering van het Kerstival 2020 uit. Tijdens dit programma praten Hans Stroeve, nachtburgemeester Jeroen van Doornik en presentator Boudewijn Koops met zo ongeveer alle Zwolse horecaondernemers. Die gesprekken worden gelardeerd met livemuziek, opgenomen in een aantal Zwolse cafés. Hebt u de eerste vier delen gemist? Geen probleem, een groot deel van de gesprekken en muziek uit die afleveringen komt terug in de extra lange vijfde aflevering.
Het Kerstival 2020 is te bekijken op donderdag 24 en zaterdag 26 december om 17:30 uur en 21:30 uur.

SamenOuderen Kerstconcert

 

Nu we helaas niet naar een concertzaal of theater kunnen gaan, gaan we met enkele artiesten Zwolse ouderen op muzikale wijze een hart onder de riem steken. Presentatoren Marlous Holster en Freek van der Heide namen met Henk & Mick, Lizette van Kuik, Ashley Fernandes en Danish Malik een mooi repertoire op. De productie en regie werd gedaan door Gina Maria. Kijkt u mee?

Het SamenOuderen kerstconcert wordt mogelijk gemaakt door WijZ Welzijn, SamenZwolle, buurtcultuurfonds Stadkamer, RTV Focus en KYK entertainment. SamenOuderen is een initiatief van WijZ Welzijn, SamenZwolle en diverse (zorg)partners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven.
Het SamenOuderen Kerstconcert wordt uitgezonden op vrijdag 25 december om 14:00 uur en herhaald op dezelfde dag om 20:00 uur en op 26 december om 14:00 en om 20:00 uur.

Kerstmist

Deze film is vorig jaar door bewoners van de Indische buurt gemaakt in samenwerking met onder andere Theater de Makkers en Travers Welzijn en komt nu, speciaal voor Kerst, online op Facebook en op tv bij RTV Focus.
Als er een plek in Zwolle is waar Kerst goed gevierd wordt, dan is dat wel in de Indische buurt. Elke gevel wordt voorzien van twinkelende kerstverlichting, vensterbanken worden gevuld met kerstdorpjes en in iedere huiskamer is minstens één kerstboom te vinden. Wanneer de eenzame burgemeester besluit om Kerst af te schaffen, doen bewoners er dan ook alles aan om hem op andere gedachten te brengen. Komt Kerst ooit nog terug? Een hartverwarmende feelgood film om de kerstdagen goed mee te beginnen!
Kerstmist is te bekijken op donderdag 24 december om 20:30 uur, en wordt herhaald op vrijdag 25 december om 19.00 uur en op zaterdag 26 december om 11:00 uur.

Henk & Mick in kerststemming

 

Henk & Mick, sinds hun optreden in The Voice Senior wereldberoemd in Nederland maar daarvoor ook al heel lang in de Zwolse muziekwereld actief, hebben een kerstspecial opgenomen voor RTV Focus. Die special, met veel traditionele kerstnummers, is te zien en horen op vrijdag 25 december om 13:30 uur en wordt herhaald op 25 december om 21:30 uur en op 26 december om 12:00 en 16:30 uur.

A Christmas Carol in Assendorp

Vanwege de Corona-toestanden konden de pianoleerlingen van Melissa Siemonsma geen kerstvoorstelling houden, zoals normaal wel gebeurt. Daarom heeft Melissa een kerstfilm bedacht waarin zij alsnog hun kunnen konden tonen. In die film brengt Melissa A Christmas Carol naar Assendorp.
Deze film is op TV Focus te zien op vrijdag 25 december om 16:00 uur en wordt herhaald op 25 december om 21:57 uur en op 26 december om 12:27 en 16:57 uur.

Kerstvieringen

Bij kerst horen traditiegetrouw ook de kerstvieringen. Zeker nu ze niet bezocht kunnen worden, is het goed ze ook op tv uit te zenden. Op 25 december zenden wij tussen 09:30 uur en 13:30 uur vier diensten uit, achtereenvolgens live uit de Adventskerk en van de VEZ .

Kunst in de Kijker

Het afgelopen jaar is Mariekus weer op pad geweest om diverse Zwolse kunstenaars kort te portretteren. Een aantal van de afleveringen herhalen wij op zaterdag 26 december om 13:00 uur.

Verhalen bij het vuur

Kerstmis is een tijd voor kaarsen, samen zijn en …verhalen. Toch is deze kersttijd door corona anders. Geen kerstmarkt, geen kerstival en slechts enkele familieleden die op bezoek mogen komen. Om toch het gevoel van kerst te beleven zonden wij de afgelopen weken ‘Verhalen bij het vuur’ uit. In Verhalen bij het vuur lezen schrijfsters Kim de Lange en Astrid Habraken voor uit eigen werk: “Anders pak je toch gewoon een boek” en “Verdwaald in Tirol”.

Op zaterdag 26 december om 15:30 steken we het vuur nog een keer aan en herhalen we alle verhalen.

Jaaroverzicht 2020

Het jaar zit er bijna op. Tijd om terug te kijken op wat er allemaal gebeurd is. Veel stond het afgelopen jaar natuurlijk in het teken van Corona. Maar er gebeurde nog meer in Zwolle. Veel is te bekijken in het jaaroverzicht 2020 wat wij uitzenden op zondag 29 december 2020 om 10:00 uur. Dezelfde dag is de herhaling te zien om 14:00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button