EconomieNieuws uit ZwolleProgramma'sTV KortVoorpagina

Veel belangstelling voor reconstructie Willemskade tijdens Dag van de Bouw

Zwolle – Altijd al eens een kijkje willen nemen bij de reconstructie van de Willemkade of bij de bouw van het nieuwe gemaal bij Harculo in Zwolle? Dat kon vandaag tijdens de twaalfde editie van de Dag van de Bouw.

Reconstructie Willemskade

Zwolle wil in de toekomst een gastvrije en bereikbare stad blijven. Omdat de stad de afgelopen jaren is gegroeid, is er meer verkeer richting de binnenstad. De inrichting met name aan de westkant van de binnenstad is hier niet op berekend, daardoor ontstaan er files en onveilige situaties. Aannemingsmaatschappij Van Gelder gaat daarom in opdracht van de gemeente Zwolle de Willemskade reconstrueren.

Vandaag verwelkomde Aannemingsbedrijf Van Gelder enkele honderden belangstellenden op de bouwplaats aan de Willemskade. Je kon hier zien wat een reconstructie inhoudt en kinderen konden hun eigen kunstwerk timmeren en kon je zitten in een echte op afstand bestuurbare vrachtwagen.

Zo kregen de aanwezigen uitleg over het project en stonden er grondstoffen tentoongesteld waarover uitleg gegeven werd en was er volop materieel te bezichtigen.

Nieuwbouw Gemaal Harculo

Het waterschap bouwt een nieuw gemaal bij Harculo in Zwolle. Dit ter vervanging van het oude gemaal Harculo dat is gevestigd in een gebouw op het terrein van de voormalige IJsselcentrale. Deze centrale en bijgebouwen zijn gesloopt.

Het gemaal is nodig om voldoende water vanuit de IJssel in te kunnen laten in de woonwijk Zwolle- Zuid en in een deel van het landelijk gebied ten zuiden hiervan. Ook zorgt het gemaal voor voldoende doorstroming van water. Dit heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit. Het gemaal heeft een capaciteit van 30 m3 per minuut = 1.800 m3 per uur en staat buitendijks. Via een ondergrondse leiding van 100 meter lengte en een diameter van 60 cm wordt het water onder de dijk doorgepompt het gebied in.

gemaal

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren