Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Vederlichte’ opening van cultuureducatie festival WOEST

Zwolle – Tientallen vederlichte kussens en een zwerm van confetti gingen maandag de lucht in in de binnenstad van Zwolle . In het smalle straatje naast de Broerenkerk werd daarmee festival Woest geopend,  het cultuureducatie-festival voor het voorgezet onderwijs.

Foto’s © Henrico van der Dussen

3.500 leerlingen

Deze editie doen meer dan 3.500 leerlingen van scholen uit de regio Zwolle mee. Ze krijgen een dagprogramma aan cultuureducatie aangeboden dat in het teken staat van spelen. Zo kunnen  jongeren verdwalen in een Blind Date Doolhof, waarvoor je eerste een pil of drankje neemt om je zintuigen op scherp te zetten. Ook wordt er op het terrein gebouwd aan een nieuw gebouw anno het jaar 3000 in de workshop Cardboard city XXL. Bij de artiesteningang van theater de Spiegel wordt door de jongeren aangebeld voor een experiment van vernieuwend theater.

Pleidooi om te blijven spelen

‘De spelende mens’ staat dit jaar centraal op Festival Woest. “Want spelen is de ultieme manier om te leren”.  aldus de organisatie van WOEST. “Spel helpt ons om de vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die we nodig hebben om de game of life succesvol te spelen’, aldus filosoof Jos de Mul, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit.

Workshop radio en TV maken bij RTV Focus in de Klokkensteeg op het festivalterrein

Avondprogramma

“Ook voor volwassenen moet het spelen eigenlijk niet stoppen”, aldus de organisatie. “Dus hebben wij kunstenaar en theatermaker, Lucas de Man,  en prijswinnaar voor vernieuwend onderwijs, Marco Mout, bereid gevonden om op de avonden van Woest een pleidooi te houden om te blijven spelen.  In de workshops en randprogrammering kun jij je lol qua spelen op!”.

Wethouder Monique Schuttenbeld

Voor het avondprogramma zijn tickets verkrijgbaar.

WOEST AVONDPROGRAMMA

Gerelateerde artikelen

Back to top button