EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

V&D vraagt uitstel van betaling aan

De rechtbank in Amsterdam heeft warenhuisconcern V&D woensdag uitstel van betaling verleend. De directie had de surseance gisteren aangevraagd, met goedkeuring van de raad van commissarissen. De uitstel van betaling treft de hele groep. Dus zowel de warenhuisketen V&D en ook en ook de restaurant tak La Place.

Het ging al enige tijd niet goed met V&D. Vorig jaar sloten ze af met zwaar verlies. Om het tij te keren heeft het concern dit jaar twee maatregelen afgekondigd. De huren van de panden moesten drastisch omlaag. Maandenlange onderhandelingen met pandeigenaren volgden.

Ook een loonsverlaging moest worden doorgevoerd. Na protest van medewerkers en actie vanuit de vakbond ging dit niet door. Wat volgde was een reorganisatie waarbij 400 medewerkers hun baan verloren.

RTL nieuws meldt dat V&D ook dit jaar afsluit met en miljoenen verlies. Ondanks de maatregelen en een kapitaalinjectie van eigenaar Sun Capital halverwege dit jaar moet het concern nu toch uitstel van betaling aanvragen. Meestal leidt dit tot faillissement.

V&D Zwolle

V&D heeft 62 vestigingen in Nederland. In totaal werken er 10.000 mensen. In Zwolle staat de V&D in het Weeshuisgebied. Een winkellocatie, in Zwolle, die het op dit moment erg moeilijk heeft in verband met veel leegstaande panden. Met het wegvallen van een V&D zal meer dan helft van de panden hier leeg staan. Ook de impuls die de aanloop naar de V&D door de Weeshuispassage gaf, zal wegvallen.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button