EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

V&D gaat nog één keer open voor de finale uitverkoop!

Zwolle – Nog één keertje winkelen bij de V&D. Het kan waarschijnlijk vanaf aanstaande woensdag. Vanaf dan zullen de winkels weer even de deuren openen voor een finale uitverkoop.

Er werd door de curatoren al langere tijd gedacht aan een tijdelijke heropening. En vanaf woensdag gaat het dan ook echt gebeuren. Afhankelijk van de vestiging zullen de winkels drie of vier weken open gaan.

Niet alles

Niet alle spullen zullen in de uitverkoop gaan. Leveranciers die een eigendomsrecht hebben bedongen kunnen kiezen of ze wel of niet meedoen met de uitverkoop.

In februari werd bekend dat leveranciers moeten betalen voor het ophalen van hun spullen uit de warenhuizen. Per V&D-vestiging moet een leverancier 200 euro neertellen. Het minimumbedrag ligt op 1.000 euro. Dit is lang niet altijd aantrekkelijk. Een leverancier weet niet wat er per winkel op voorraad ligt waardoor soms 62 filialen afgereden moet worden. Voor leveranciers van winterkleding kan het juist wel aantrekkelijk zijn om mee te doen in de uitverkoop.

Daarnaast speelt ook mee dat niet bekend is wat er met de overgebleven goederen gebeurd. Sommige merken willen absoluut niet dat hun producten in dumpwinkels, outlets, markten of bazaars terecht komen. De uitverkoop of het ophalen is dan wel een reële optie mits er eigendomsvoorbehoud is bedongen door deze partijen. Het bedrijf Gordon Brothers Europe, dat gespecialiseerd is in het leeghalen van winkels, gaat de uitverkoop verzorgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button