EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

V&D alsnog failliet verklaard

Op 31 december 2015 is de surseance van betaling van V&D Group omgezet in een faillissement. De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement uitgesproken. Er werken meer dan 10.000 mensen bij de V&D. De warenhuisketen heeft 62 winkels in het land en bijna 250 La Place vestigingen.

Toch betekent het wat V&D betreft niet het einde van het warenhuis en het bijbehorende La Place. Zo melden ze in een persverklaring. ‘Samen met de curatoren, en onze medewerkers werken wij hard aan een zo goed mogelijke doorstart. In de afgelopen weken hebben zich al tientallen geïnteresseerde partijen gemeld.’

‘Voor een succesvolle doorstart is het belangrijk dat de winkels en restaurants zo lang mogelijk in bedrijf blijven. We zullen ons dus blijven inzetten voor onze klanten. Want hoe beter V&D en La Place kunnen blijven ‘draaien’ des te groter is de kans op een nieuwe toekomst.’, aldus de persverklaring.

V&D vroeg vorige week uitstel van betaling aan. De Amerikaanse eigenaar Sun Capital was niet bereid om nog meer geld in het bedrijf te steken, na de tegenvallende verkopen in november en december.

V&D heeft in Zwolle een vestiging in het Weeshuisgebied aan het eind van de Weeshuispassage. Op de bovenste verdiepoing is ook een La Place restaurant gevestigd. Op de begane grond is La Place vertegenwoordigd met een koffie / brooddjes hoek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button