KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Kom naar de 12e editie van HIER opgewekt

Zwolle – Op dinsdag 19 maart 2024 is er de 12e editie van HIER opgewekt: het grootste landelijke evenement voor en over lokale energie-initiatieven. In één dag alles over collectief energie besparen, opwekken, en duurzame warmte. Locatie is de Flint in Amersfoort.

HIER opgewekt is hét ontmoetingsmoment voor iedereen die betrokken is bij lokale initiatieven: bewonersgroepen, energiecoöperaties, ambtenaren en energieprofessionals. Doe nieuwe kennis op, leer van gelijkgestemden, en leg contact met mogelijke samenwerkingspartners.

Het programma bestaat uit een plenaire opening en twintigtal deelsessies over collectief energie besparen, duurzame warmte, en opwek (zon en wind). Voor deelnemers met verschillende kennisniveaus. Een greep uit de onderwerpen:

Energie besparen: hoe organiseer je acties met de buurt, hoe werk je goed samen met bedrijven en gemeente, hoe betrek je moeilijk bereikbare doelgroepen?
Duurzame warmte: hoe krijg je als bewoners invloed bij warmtenetten, hoe pak je het op kleine schaal collectief aan, hoe zit het met warmtepompen?
Opwekken: waar zijn collectieve projecten nog mogelijk, hoe gaan we om met een vol stroomnet, hoe kunnen we energie slim opslaan?

>> Programma & aanmelden: hier.nu/hieropgewekt2024

HIER opgewekt is een initiatief van klimaatstichting HIER.

Vragen? Neem gerust contact op!

Wendy Oude Vrielink
Projectleider Energie & Duurzaamheid
(038) 4250964

Bron
NMO

Gerelateerde artikelen

Back to top button