Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vandaag: Grote boekensale bij de Stadkamer Centrum

En een zadenruilbeurs

Zwolle – Vandaag houdt de Stadkamer Centrum een grote boekensale. Kom langs bij Stadkamer centrum en sla je slag. Er zijn veel boeken te koop, maar ook tijdschriften, bladmuziek, cd’s en dvd’s. Je mag een tas vullen voor € 5. Je kunt ook losse exemplaren kopen. Let vooral op het aanbod aan afgeschreven Toptitels voor 3,50 euro per stuk! Met de opbrengst van de sale investeert Stadkamer weer in nieuwe media.

Datum: zaterdag 11 september Locatie: Stadkamer Centrum Tijdstip 10:00 – 16:00 uur

Lever je op deze dag bloemen, groente, kruiden of plantenzaden in, dan ontvang je van de bibliotheek voor een lekkere kop koffie of thee in de Huiskamer!

Tuinkamer krijgt een Zadenbibliotheek.

In Stadkamer Centrum zijn we enthousiast begonnen met het opzetten van een zaden-bibliotheek. Dit is de plek waar je gratis zaden kunt lenen, doneren en ruilen. Het zijn zaden van bloemen, kruiden en planten uit eigen tuin ingebracht door leners en tuiniers.

Hoe werkt de Zadenbibliotheek?

Leen zaden uit de Zadenbibliotheek en zaai deze in je eigen tuin, pot of balkon. Van de planten die daar opkomen laat je tenminste 1 plant bloeien en zaad schieten. De zaden verzamel je en laat je goed drogen. Tip: de kiemkracht van zaden blijft het grootst als je de zaden koel, donker en droog bewaard. Breng vervolgens een deel van de zaden terug naar de Zadenbibliotheek, deze worden toegevoegd aan onze collectie en kunnen zo weer worden uitgeleend aan anderen. Inleveren kan het hele jaar door bij alle vestigingen van Stadkamer. Schrijf op de verpakking (graag in papier) wat voor zaden het zijn en wanneer ze geoogst zijn.  Met elkaar creëren we zo een gevarieerde zadenbibliotheek!

Waar vind ik de Zadenbibliotheek?

Je vind deze op eerste verdieping bij de deur naar Tuinkamer. Vanaf februari 2022 kun je hier tijdens de openingstijden kosteloos zaden lenen/ruilen voor in de (moes)tuin. Blijf op de hoogte via de website/Instagram, hier volg je de laatste ontwikkelingen en vind je Tuinkamer-tips.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button