112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vandaag de dag in 2005 – Zware sneeuwstorm

Vandaag is het echt snertweer maar precies 10 jaar geleden in 2005 trok een zware sneeuwstorm over Nederland. De 24e november 2005 was een bijzonder memorabele dag in de Nederlandse weer geschiedenis.

Door een sneeuwstorm ontstond de langste avondspits in Nederland ooit: om 18.00 uur stond er 802 kilometer file. Pas om 05.20 uur, de volgende ochtend, waren alle files opgelost.

Honderden reizigers (ook per trein) brachten de nacht door in opvangcentra. Verder was het in De Bilt de ‘donkerste dag’ sinds het begin van de metingen in 1957. Nog ernstiger was de situatie in het Duitse Münsterland waar de sneeuwval met veel wind meerdere dagen aanhield en het openbare leven vrijwel lamlegde.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button