Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vierde seizoen succesvolle podcast ‘De Nedersaksen’ vanaf zondag 12 november

Zwolle – Hendrik Jan Bökkers en Alberts Bartelds spreken elke twee weken diverse prominenten uit het Nedersaksische taalgebied. Dat is goed nieuws voor alle liefhebbers van de populaire podcast De Nedersaksen. Want de twee vaste presentatoren, Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds starten zondag 12 november met het langverwachte vierde seizoen van de podcast.

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van De Nedersaksen online. De Nedersaksen is via alle populaire streamingsdiensten te luisteren en via hun website www.denedersaksen.nl. De podcast is mede mogelijk gemaakt door Overijsselacademie en poppodium Hedon.

Vol enthousiasme

Hendrik- Jan en Albert kijken vol enthousiasme uit naar het startsein van deze serie. “De Nedersaksen” belooft wederom een prachtige reeks te worden, vol interessante verhalen en gesprekken. De aftrap is op zondag 12 november om 10.00 uur. De podcast is te beluisteren op verschillende podcastplatforms waaronder Spotify en Apple Music en belooft een verrijkende luisterervaring voor iedereen met interesse in het Nedersaksische erfgoed.

De eerste aflevering van dit nieuwe seizoen heeft meteen al iets verfrissend nieuws want deze aflevering is op locatie opgenomen in een volledig uitverkochte Plaskerk in Raalte. In deze speciale aflevering gaan Henrik Jan en Albert in gesprek met een indrukwekkende line-up van gasten, waaronder Gerard Oostelaar van Höllenboer, amateurarcheoloog Bert Terlouw, en professioneel archeoloog Nick Hendriks.

Elke twee weken

Fans van De Nedersaksen hoeven niet lang te wachten want elke twee weken wordt er op zondagochtend een nieuwe aflevering uitgebracht. Een bonte verzameling gasten uit het Nedersaksische taalgebied komt langs, zoals artiesten, historici, theatermakers, mediamensen en politici. Een aantal van de al bevestigde gasten: Eddie van Heijum oud-gedeputeerde van Provincie Overijssel), Monique Sleiderink (eindredacteur en presentator RTV Oost), Boudewijn Koops (producent en theatermaker), Ben Siemerink (tekstschrijver en journalist), Ellen Peters (theaterprogrammeur) en de mensen achter het festival “Het Vergeten Zwarte Goud.”

Voor meer informatie en updates over de podcastserie “De Nedersaksen,” kan je terecht op www.denedersaksen.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button