BouwNieuws uit Zwolle

Vanavond LIVE: Spoorcafé over oude NS werkplaatsen en omgeving

Zwolle – Woensdagavond 19 mei is er weer een Spoorcafé. Vanaf 19:30 uur kunnen kijkers live meepraten en -denken over het gebied aan de zuidkant van het station. Er is al vaak over gesproken: de oude NS-werkplaatsen en het gebied eromheen worden een plek waar iedereen welkom is. Waar je kunt werken, leren, wonen en ontmoeten. De ideeën voor de toekomst zijn nu weer een stapje verder en daarin nemen NS en gemeente Zwolle de kijkers graag mee en horen graag hun reactie.

In de studio zitten deze keer de plannenmakers van NS. Projectleider Chantal Snelling Berg van NS zal samen met stedenbouwkundige Judith de Koster en Huub Kloosterman, adviseur in stedelijke ontwikkelingen, vertellen over de ideeën die er zijn voor de oude hallen en het gebied eromheen. Voorafgaand vertelt Pien van der Does over de hele ontwikkeling van de Spoorzone en de uitgangspunten die daarvoor zijn opgesteld. Pien is namens de gemeente Zwolle betrokken bij de Spoorzone.

Ideeën voor oude NS-werkplaatsen

Veel Zwollenaren zijn er misschien nog nooit geweest, maar zien de prachtige oude NS-werkplaatsen (onder meer bekend van Wartsila) wanneer ze op het station komen of met de trein reizen. Het terrein rondom deze loodsen is een plek met veel geschiedenis. Een bijzondere parel in de Spoorzone. Deze parel krijgt een nieuwe identiteit. Het wordt een plek voor iedereen. Om bijvoorbeeld iets te drinken, te werken, te wonen of een expositie te bezoeken. Het gebied bestaat nu nog uit veel steen maar ook hier komt verandering in. NS heeft plannen om de omgeving groener te maken en zo om te toveren tot een aangename plek om te werken, leren, wonen en ontmoeten.

Praat mee

De ideeën, meningen en betrokkenheid van inwoners zijn erg belangrijk voor de Spoorzone. Door de huidige omstandigheden is een live ontmoeting tijdens het Spoorcafé helaas nog niet mogelijk. Gemeente Zwolle nodigt iedereen daarom uit om mee te praten en te denken vanuit de eigen woonkamer.

Tijdens de uitzending kunnen de kijkers op twee manieren vragen stellen en tips delen: via de Facebookstream van RTV Focus (dan is de reactie voor iedereen zichtbaar) of WhatsApp (dan is de reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio). Voeg in dat laatste geval het telefoonnummer (06 – 22 46 17 23) toe aan de contacten in je telefoon en zoek vervolgens in WhatsApp op het telefoonnummer. Daar kun je jouw vraag stellen tijdens het Spoorcafé!

Wie nu al een vraag heeft over de onderwerpen van deze avond en deze wil stellen tijdens het Spoorcafé kan een mail sturen naar spoorzone@zwolle.nl.

Welkom

Datum: woensdag 19 mei
Tijd: 19.30 tot 20.30 uur
Online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus.
Op televisie te volgen via KPN kanaal 1396, Ziggo Kanaal 44 en T-Mobile kanaal 783.

Gerelateerde artikelen

Back to top button