EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vanaf vandaag tijdelijk eenrichtingsverkeer Vechtstraat

Zwolle – In de Vechtstraat, tussen de Thomas à Kempisstraat en de parkeerplaats achter de COOP, wordt vanaf vandaag 4 mei tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. De ruimte op de stoepen is daar beperkt waardoor het voor o.a. voetgangers niet mogelijk is om zich aan de ‘anderhalve meter regel’ te houden.

Ook is het voor winkeliers niet mogelijk passende maatregelen te nemen, waardoor er te lange wachtrijen ontstaan.
In overleg met de winkeliersvereniging is besloten dat delen van de rijbaan beschikbaar komen voor voetgangers. De Vechtstraat (winkelgedeelte) blijft via de Thomas a Kempisstraat bereikbaar voor auto’s.

Via bewegwijzeringsborden wordt het verkeer op de maatregel geattendeerd. Tot wanneer deze maatregel geldt, is nog niet te zeggen.

Winkels blijven bereikbaar

Aannemers Heijmans is een aantal weken geleden gestart met de werkzaamheden in een ander deel van het winkelgebied (gedeelte Thomas a Kempisstraat). Het doel is om een veilige, aantrekkelijke en levendige omgeving te creëren. Zo komt er onder andere meer ruimte voor fietsers, meer groen en een veiligere oplossing voor de rotonde.
Tijdens deze eerste fase wordt de weg opengebroken om te versmallen. Er worden een nieuwe rijbaan, parkeerplaatsen en trottoirs gerealiseerd. Ook komen er nieuwe groenstroken en bomen.

Zoals het nu lijkt wordt de Vechtstraat zelf in 2021 aangepast.

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels geopend en bereikbaar. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met inachtneming van de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus.

Op de hoogte blijven?

De werkzaamheden kunnen afwijken in verband met onvoorziene omstandigheden. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en actuele planning in het winkelgebied Diezerbrink? Kijk dan op de website www.zwolle.nl/diezerpoort onder ‘Herinrichting Diezerbrink’.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Bekijk ook
Close
Back to top button