CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vanaf eind mei ook priklocaties bij ziekenhuizen, miljoen prikken per week erbij

Zwolle – Bij zestig ziekenhuizen in Nederland worden vanaf eind mei priklocaties opgezet voor de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Dat liet het Landelijk Netwerk Acute Zorg donderdag weten aan Nieuwsuur.

De ziekenhuizen willen iedere week zo’n miljoen vaccins gaan toedienen, met name aan jonge, gezonde mensen. Als alle leveringen van vaccins goed verlopen, is dit tempo mogelijk. De ziekenhuizen gaan vooral vaccineren op rustige momenten. De avonden en weekenden lijken daarom de voornaamste richttijden. De prikken worden gezet door verpleegkundigen, onder toezicht van een arts.

Mensen worden niet door de ziekenhuizen zelf uitgenodigd, maar door het RIVM. Het RIVM  wil eind mei ook nog eens 1,5 miljoen mensen gaan uitnodigen voor een prik bij GGD-vaccinatielocaties.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button