Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Vanaf 2025 een binnenstad zonder uitlaatgassen

Zwolle – Geen uitlaatgassen van vrachtwagens of bedrijfsbusjes meer in de binnenstad. Dat is het plan vanaf 2025 in onder andere Zwolle. Verschillende gemeenten en partijen uit de vervoerssector en staatssecretaris van Veldhoven tekenen vandaag de uitvoeringsagenda stadslogistiek. In Zwolle wordt vanaf 2025 een zero-emissiezone ingevoerd. Zo gaat de uitstoot van schadelijke gassen en fijnstof naar beneden. Dit heeft alles te maken met het klimaatakkoord, waarin staat beschreven dat er in 2025 minimaal 30 steden zijn waar een zero-emissiezone voor stadslogistiek wordt ingevoerd.

Dit betekent dat er alleen nog volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagens zullen rijden in Zwolle in 2025. Om ervoor te zorgen dat ondernemers en vervoerders hun werk goed kunnen blijven doen, zijn er afspraken gemaakt zodat de overgang haalbaar en betaalbaar is. Het kabinet maakt de aanschaf of lease van een schone bestelbus of vrachtwagen de komende jaren aantrekkelijker en ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor schone een bestelbus of vrachtwagen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button